Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Gluteeniton Banaanikakku

10.02.2017 12:55 - Riikka Hagelin - Luettu 4 303 kertaa

Tämä oli ensimmäinen gluteeniton leipomukseni. Olin hieman skeptinen, mutta yllätyin todella positiivisesti ja kakku maistuikin koko perheelle!

100g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

2 isoa tai 3 pientä kypsää banaania

½ dl Urtekram psylliumia

3,5 dl Urtekram yleisleivontamix gluteeniton

1,5 tl Urtekram leivinjauhetta

1 tl Urtekram aito kanelia

1 ps (50g) Urtekram  pekaanipähkinöitä

ripaus suolaa

1 dl kauramaitoa, creme fraichea tai kermaa

Koristeluun:

kourallinen Urtekram banaanilastuja

Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon psyllium. Laita sivuun. Vatkaa hiukan pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, kokoajan vatkaten. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, suola ja kaneli. Vatkaa voi-sokeriseokseen banaani-psyllium sose, tässä vaiheessa kaada joukkoon myös rouhitut pähkinät. Vatkaa kevyesti sekaan myös jauhoseos ja viimeiseksi maito. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Asettele pintaan kuivattuja banaanilastuja. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

-Vappu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat