Uusimmat
Suosituimmat

Juha Kankkunen kartturin hommasta: 'Osaan ajaa jotenkin, mutta kartan lukeminen on vaikeaa'

07.02.2017 13:30 - Reija Saarinen

Radio Novan Aamun Minna Kuukka hyppää pian ralliauton kyytiin.

Radio Novan Aamun Aki Linnanahde ja Minna Kuukka soittivat tänään rallilegenda Juha Kankkuselle. Puhelun taustalta löytyy haaste, johon Kuukka aikoo ottaa osaa sen jälkeen, kun Radio Novan Aamun Facebook-ryhmän tykkäysmäärä saavuttaa luvun 40 000.

Haaste itsessään on seuraavanlainen: Kuukan on tarkoitus hoitaa kartturin tehtäviä vielä hakusessa olevan kuskin vierellä.

Suomessa naispuolinen kartanlukija on vielä melko harvinainen näky, mutta syy ei ole siinä, etteivät naiset soveltuisi alalle.

- Sukupuolella ei ole tässä asiassa väliä. Naiset ovat usein kyllä aika paljon huolellisempia ja hommahan on aika pitkälti nuotista lukemista ja oikeassa aikataulussa pysymistä. Tosin se aikataulussa pysyminen voi olla naisille hiukan vaikeaa, Kankkunen naurahtaa.

- Itse en ole koskaan ajanut naiskartturin kanssa, mutta kyllä nykyään moni ajaa, varsinkin ulkomailla.

Mistään läpihuutojutusta ei ole kyse, vaikka Kuukka näin etukäteen ajattelikin. Kun kartta lyödään käteen, ei siitä katsetta voi nostaa.

- Itsekin olen joskus kokeillut. Osaan ajaa jotenkin, mutta se nuottien lukeminen on kyllä todella vaikeaa ja vaativaa.

- Totuus on, että ralli on kahden kuljettajan yhteistyötä. Kartanlukija on ihan yhtä tärkeä kuin kuskikin. Hänen avullaan kuski tietää aikataulut ja kurvit, joita eteen tulee.

Miten Kuukan siis koitoksessaan käy? Se selviää sen jälkeen, kun tarvittavat 40 000 tykkääjää saadaan liittymään Radio Novan Aamun Facebook-ryhmään. Sivun löydät täältä.

Radio Novan Aamu arkisin klo 6-10.

Kankkusen haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan yläpuolelta.

Lue myös: Minna Kuukka rikkoi tietokoneen vasaralla suorassa lähetyksessä - "kyllä siinä kummasti rauhoittui"