Milla sai kirjeen yläasteella olevalta oppilaalta. Lue!

Eiks sulla oo perjantaisin aina joku puheenaihe, josta puhut,
niin voisko se joku perjantai olla kiusaaminen?

Olen itte yläasteella ja aika pahasti kiusattu, en oikeen
siitä puhu, ja olis kiva, kun radiossa pohdittais muitten kuulijoitten kanssa kiusaamisesta.

Se on niin loppuunvetävää kun joku voi olla, ja aina syyllistää itteään, että ittessä on jotain vikaa, ja ihan oikeesti elämää ei jaksa kiusattuna!

Olis tosi kiva kun puhuisit, aika arka aihe mulle ittelle ja varmasti aika  tosi monelle muullekkin, enkä itte uskalla
kenenkään kanssa puhua tästä asiasta, niin tälläi se onnistuisi aika kivasti.

Peeäs. Mun nimeä en halua että mainitset jos tän aiheen otat esille.

Milla tietää, mistä oppilas puhuu, sillä häntäkin on kiusattu peruskoulussa. Se pelko ja ahdistus hallitsee koko elämää, mutta omituisesti sen kanssa oppii myös olemaan. Niin ei pitäisi olla. Miten kiusaaminen saadaan loppumaan? Soita ja kerro! 0 108 0 6000 on numero studioon, tekstiviestiä voit laittaa numeroon 17 27 5 tai kommentoi tätä kautta!

(Radio Nova)

Kommentit Näytä

Uusimmat ensin   Vanhimmat ensin

Kommentit 1-10 (66)

Uusi kommentti
*Raskas Huokaus*
Asia on arka näin 5 vuoden jälkeenkin, hyvin arka. Tiedän itse että kiusaajana on helppo tehdä tekosyitä kiusaamiseen, mutta nähtyäni kuinka pahalta tästä henkilöstä tuntui, lopetin. Tämä tapahtui kuudennella luokalla ja kesti vain kuukauden tai pari.

Tosin siirtyessäni ylä-asteelle kaikki kääntyi toisin päin. Olen aina ollut ja on tähän jotenkin kasvatettukin olemaan oma itsensä ja sanomaan jos jokin ei omasta mielestä ole oikein.
'Jos porukka hyppää kaivoon, hyppäätkö itse myös?' En. En koskaan menisi tekemään tyhmyyksiä, varsinkaan porukassa.

Seiskan alusta johonkin kasin puoliväliin kiusaaminen oli hyvin paljolti fyysistä, tökkimistä ja tuuppimista kun luokkaan piti päästä. Kiusaajana oli yläänsä samanluokan tytöt ja jotkut pojat. Tein fyysisestä kuisaamisesta lopun liikkatunnilla kun yksi pahimmasta kiusaajistani oli tulossa taas tökkimään tai jotain siihen suuntaan. Tein hänelle selväksi että jos tämä henkilö tulee vielä lähelleni niin en vastaa siitä että jos tämä seuraavan kerran herää sairaalassa.

Fyysinen kiusaaminen loppui ja samainen henkilö myös jäi luokalle sinä vuonna. Mutta sen jälkeen ysillä kiusaaminen oli henkistä. Ryhmätyöt oli tehtävä yksin ja kun tuli esiintymisen aika niin katseet olivit jäisiä tai kaikki vain pulisivat päälle.

Huonot kokemukset heijastuvat vielä tähänkin päivään.
Asiaton viesti?
Se, joka antoi aiheen;)
Moikka Milla,

Pistin sulle sähköpostiinkin viestin jo isoksi kiitokseksi! Siis niin koskettavaa oikeesti, ja ISO kiitos myös ihan JOKAISELLE, joka on kantaansa tähän asiaan ottanut, sillä oikeasti on niin loistavaa kuulla tiedän mielipiteitä, ja päivä piristyi siis niin LOISTAVASTI kun näin linkin teidän fb sivuilla. Vitsit hei kiitos tosi paljon ennekaikkea milla, ja tuhannesti kaikki kuuntelijat, jotka ottivat osaa asiaan!:)
Asiaton viesti?
iida
Se on vaan valitettavasti niin,että kiusaaminen ei tule loppumaan koskaan jos asioille ei oikeasti tehdä jotain,eikä vain pävitellä kuinka ikävää se on!
Asiaton viesti?
SMS viesti studioon
Minua kiusattiin koulussa monta vuotta koska olin pullukka. Laihdutin ja kiusaaminen loppui. Miksi ei saa olla erilainen? Sehän on elämän rikkaus että ol emme erilaisia. Minua kiusattiin koulussa monta vuotta koska olin pullukka. Laihdutin ja kiusaaminen loppui. Miksi ei saa olla erilainen? Sehän on elämän rikkaus että ol emme erilaisia.
Asiaton viesti?
SMS viesti studioon
Pojanpoikani käy koulua kotona ja tenttii asiat. Koulukiusaajat käyvät koulua normaalisti! Jos nyt niin voi tässå tilanteessa sanoa! Terv.surullinen mummo
Asiaton viesti?
pohtija
Kuinkahan suuri osa syrjäytyneistä nuorista on koulukiusaamisen uhreja?
Asiaton viesti?
SMS viesti studioon
Meillä otettiin palaveri kotiin kiusaaja ja vanhemmat ja kiusattu ja vanhemmat ja tuli taas kavereita tehtiin 2 kertaa 9 v ja 10 v loppu ku koulu ei tehn yt mitää
Asiaton viesti?
Uskon ja toivon..
Hei.

Jos kaikki noudattaisivat katekismuksen kymmentä kultaistasääntöä, ikään, rotuun, uskontoihin jne.katsomatta. Opettelisivat ne ja ottaisivat ne arvokseen niin itselle, kuin perheelleen, Koko maailma olisi meille kaikille parempi paikka asua ja olla. Kaikkien kannattaa lukea ne uudestaan ja pohdiskella niitä.
Asiaton viesti?
Minäkin
En pysty edelleenkään puhumaan tai kirjoittamaan tästä asiasta ilman, että sydän alkaa hakkaamaan ja tulee aivan kamala olo.
Vaikka ikää on melkein 30v. Luulisi sitä päässeen jo yli, mutta ei.

Oman lapsen kanssa kiusaaminen on molemmin puolin pahin painajaiseni. Se että häntä kiusataan tai hän kiusaa.
Asiaton viesti?
SMS viesti studioon
Kyllä nämä pienempiään kiusaavat ovat niin raukkamaisia etteivät uskalla käydä käsiksi kiltinkään koiran kanssa kulkevaan. Pienikin koira voi purra isänt äänsä puolustaessaan. Koira ja kännykkäkamera ovat aika turvallinen suoja ainakin valoisaan aikaan?
Asiaton viesti?