Yhdysvaltain kansallispäivää juhlitaan lauantaina – suomalainen voi juhlia mukana vaikkapa grillaamalla

03.07.2015 14:45 -

Ilotulitteet paukkuvat ja grillit tirisevät, kun amerikkalaiset juhlivat isänmaataan lauantaina 4. heinäkuuta. 

Pelkästään New Yorkissa järjestettävää, massiivista ilotulitusta  odotetaan seuraamaan yli kolmea miljoonaa ihmistä.

Suurvallan itsenäisyyspäivä 4. heinäkuuta on sama päivämäärä, jolloin Yhdysvaltain kongressi hyväksyi itsenäisyysjulistuksen vuonna 1776. Tänä päivänä juhlasta on kasvanut kansallinen juhlapäivä, jolloin ei tilpehöörissä eikä koristeissa säästellä.

Amerikkalainen voi näyttää patriotismiaan myös pukeutumalla punaiseen, siniseen ja valkoiseen ja viemällä värit myös ehostukseen ja kampauksiin, kynsistä puhumattakaan.

Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä Helsingissä itsenäisyyttä juhlittiin jo tänä vuonna kesäkuun puolella. Juhlissa syötiin muun muassa Suomessa kasvatettua biisonia hampurilaispihvien ja makkaroiden muodossa.

Grillaaminen kuuluukin 4th of July -juhlintaan kuin nenä päähän. Amerikkalaiset grillaavat perinteisesti etenkin porsasta.



Jälkiruoka saa trikolorivärin helposti vaikkapa mansikoita ja mustikoita juustokakun tai vaniljajäätelön koristeena käyttäen.

Amerikkalaiset, ja muidenkin maan kansalaiset, ovat jakaneet Twitterissä runsaasti sisältöä tunnisteella #NothinMoreAmerican eli "Ei ole mitään niin amerikkalaista kuin" itsenäisyyspäivän alla. Osa tviiteistä on hyvinkin sarkastisia.

#NothingMoreAmericanThan turning the beer display at the grocery store into a tank. @midnight pic.twitter.com/1pb6udkTrk

— The # Queen (@SinCityChiGirl) 3. heinäkuuta 2015

 

Kuvat: Shutterstock

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat