Vapun reseptit: Tonnikalaspaghetti

28.03.2014 14:15 -

Nykyään tuntuu, että vehnän syöminen on lähes rikos. Pastaa näkeekin useamman lautasella yhä harvemmin. Pasta on kuitenkin erittäin paikallaan edes silloin tällöin ja etenkin jos harrastaa säännöllisesti liikuntaa, saa pastalla hyvin tankattua hiilarivarastoja.

Pasta voi olla myös maailman parasta pikaruokaa, kuten tämänpäiväinen tonnikalapasta. Ruoka valmistuu nopeasti ja on ihanan kevyttä, vaikkakin on pastaa!



Tonnikalaspaghetti

2-3 hengen annos
2prk hyvälaatuista palatonnikalaa öljyssä (tsekkaaa myös, että on sertifioitu)
2 tomaattia
½ sitruunan mehu
1 pieni prk kapriksia liemineen
1-2 valkosipulinkynttä (koosta riippuen)
ripaus tai kaksi kuivattua chiliä
kunnon loraus hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
vähän suolaa
tuoretta basilikaa tai oreganoa

spaghettia n. 80g per ruokailija ja pinnalle parmesania halutessasi

Laita pastavesi kiehumaan, lisää veteen noin tl suolaa. Pasta tulee aina keittää runsaassa vedessä ja mielummin liian isossa kuin pienessä kattilassa.

Sillä aikaa, kun vesi alkaa kiehumaan, silppua valkosipuli pieneksi ja kuutioi tomaatit ja silppua basilika tai oregano. Valuta tonnikaloista ylimääräinen öljy pois.



Ruoan valmistus kestää noin 5 minuuttia, joten kun laitat pastat kiehumaan, odota vielä pari minuttia, ennen kuin alat tehdä kastiketta.

Spaghetin keitinaika on 8 minuuttia, ei yhtään yli! Muista sekoittaa spaghettia muutaman kerran keittämisen aikana.

Aloita kastikkeen teko. Lorauta kunnon loraus oliiviöljyä kattilaan, heitä perään valkosipulit ja kuivattu chili, freesaa niin, että tuoksut alkavat tulla, mutta älä anna ruskistua! Lisää joukkoon tonnikala ja pyöräytä hetki. Lisää joukkoon tomaattikuutiot, sekä kaprismarjat liemineen. Purista vielä sekaan sitruunamehu ja rouhi sekaan hieman mustapippuria. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.

Valuta spaghetti ja kaada se kastikkeen joukkoon, sekoita. Ripottele tuoretta yrttiä ja halutessasi parmesania annoksen pinnalle.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat