Vapun reseptit: Pikkupizzat

29.01.2016 13:00 -

Pizza on viikonlopun herkku, mutta joskus sillä voi herkutella viikollakin. Silloin taikinan voi hyvin tehdä edellisiltana jääkaappiin, jolloin se on valmis leivottavaksi, kun tullaan töistä kotiin. Nämä pizzat saavat myös terveellisiä kuituja kauraleseestä, ja tomaattikastike syntyy nopeasti keittämättä.

Pikkupizzat sopivat myös perjantai-illan herkuksi erinomaisesti! Itse laitan pizzaan kahta, maksimissaan kolmea täytettä, jotta pizzat eivät ala muistuttaa piirakkaa.

Pikkupizzat
10-12 kpl

Pohja:

3,5 dl kädenlämpöistä vettä
15 g hiivaa
hyppysellinen sokeria
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1,5 dl Mylly Paras kauraleseitä
n. 7-8 dl Myllyn Paras durum- tai pizzajauhoja tai molempia (jos käytät pizzajauhoja, voit jättää suolan ja sokerin pois tai ainakin osan suolasta)

Kastike:

1 tlk tomaattimurskaa (mieluiten Mutti-merkkistä)
3 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
ripaus suolaa
ripaus chilijauhetta
mustapippuria
oreganoa

Päälle:

Kinkkua, meetvurstia,tonnikalaa, kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, juustoraastetta, tai mitä ikinä haluat. Pinnalle tuoretta basilikaa.

Tee taikina; sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeria sekä leseet. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan. Ala vaivaamaan taikinaa käsin, kun se paksunee. Lisää jauhoja ja jatka vaivaamista. Lisää öljy ja vaivaa vielä. Lisää jauhoja, jos taikina on liian löysää. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta kimmoisaa ja irrota käsistä. Laita taikina kohoamaan liinan alle vähintään 45 minuutiksi, voit hyvin laittaa taikinan myös jääkaappiin kohoamaan yön yli.

 



Sekoita kastikkeen ainekset, ja laita uuni lämpiämään 225-250 asteeseen. Alusta kohonnut taikina jauhojen päällä alustalla eli painat ilmat pois. Jaa taikina 10-12 palaan, ja leivo niistä ohuita pizzapohjia. Paista pizzapohjia 2 minuuttia uunissa ilman täytteitä, näin pohja pysyy rapeana. Täytä esipaistetut pizzat levittämällä tomaattikastiketta ja täytteitä, jokainen voi myös koota oman pizzansa, jolloin tekeminen on yhteistä kivaa puuhaa. Paista pizzoja noin 6-10 minuttia, kunnes juusto kuplii pinnalla ja on saanut vähän väriä.

Kilpailut

Uusimmat