Vapun reseptit: Lindströminpihvit

06.06.2014 14:10 -

Tänään syödään törkeän hyvää kotiruokalajia, jonka olemassaolon ainakin itse välillä unohdan. Siksi päätinkin muistuttaa tästä mahtavasta, maukkaasta ja edullisesta ruokalajista, jonka voi hyvin kesällä valmistaa vaikka grillissä ja tarjota vaikka hampurilaisen tapaan sämpylän sisällä.

Jos haluat syödä kevyesti, unohda perunamuusit kyljestä ja tarjoa rinnalla salaattia tai grillissä tai uunissa paahdettuja vihanneksia.



Lindströminpihvit

Ainekset:
500-600g jauhelihaa (nauta tai nauta-sika)
½-1 pss sipulipussikeittoa
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 muna
3 rkl worchester kastiketta
5-6 etikkapunajuurta
1 suolakurkku
2 rkl kaprismarjoja
½ tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria



Sekoita sipulipussikeitto, kermaviili, muna, korppujauhot ja mausteet puuhaarukalla sekaisin. Voit antaa tämän seoksen turvota hetken ja raasta sillä aikaa punajuuret raastimen isoimmalla terällä ja silppua suolakurkku pieneksi.

Sekoita jauheliha kermaviiliseokseen ja sekoita. Lisää joukoon punajuuriraaste, suolakurkkusilppu ja kaprikset. (Voit tehdä taikinan tähän asti valmiiksi ja laittaa sen odottamaan jääkaappiin paistamista).



Taputtele taikinasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne kypsiksi joko 200 asteisessa uunissa n. 15min tai grillissä.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat