Vapun reseptit: Lihapullapasta

04.03.2016 13:05 -

Lihapullapasta on ruoka, joka harvemmin jättää ketään kylmäksi.  Tämä pasta sopii myös arkeen, sillä lihapullat kypsyvät nopeasti ja kätevästi tomaattikastikkeessa, jolloin ne imevät itseensä ihanat kastikkeen maut.

Tarvitset:

Kastike:
2 tlk a´400g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 iso tai 2 pientä sipulia
loraus oliiviöljyä
muutama hyppysellinen kuivattua chiliä tai chilijauhetta
ripaus sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa tai tl kuivattua
suolaa ja mustapippuria

Lihapullat:
400g naudan jauhelihaa (paisti tai normaali)
1/2 ps sipulikeitto-ainesta tai 2 kevätsipulinvartta tai 1 pieni sipuli silputtuna (jos käytät talvisipulia, freesaa silppua pannulla tilkassa öljyä ennen taikinaan lisäämistä)
3 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl  worchesterkastiketta
suolaa, mustapippuria
mausteita /yrttejä mielesi mukaan, chiliä, paprikajauhetta, cajunmaustetta,  korianterinsiemeniä, oreganoa, basiliaa yms.

Tarjoiluun:
spagettia

Laita kastike ensin porisemaan. Silppua sipulit, ja kuullota ne öljyssä. Lisää myös chilijauhe tai kuivattu chili sekaan. Kaada perään tomaattimurskat, ja lisää muut mausteet, paitsi yrtit, jos käytät tuoreita. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Jätä hiljalleen kiehumaan. Valmista sillä aikaa lihapullataikina.

Sekoita lihapullataikinan ainekset keskenään massaksi, tarkista suola maistamalla. Pyörittele taikinasta lihapullia kostutetuin käsin ja tiputa ne sitä mukaan kastikkeeseen, kun saat ne pyöriteltyä. Kun olet pyörittänyt koko massan pulliksi, kääntele kastiketta varoen, niin että kaikki lihapullat ovat kastikkeen peitossa. Jos käytät tuoreita yrttejä, silppua ne tässä vaiheessa kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen porista noin 10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Voit lisätä myös vähän lämpöä hetkeksi., jotta kastike lähtee taas kiehumaan. Tarjoile al-denteksi keitetyn pastan ja vastaraastetun parmesaanin kera.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat