Vapun reseptit: Lihalevypiirakka

20.11.2015 12:55 -

Tämä on vanhan-ajan klassikko, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Sitä voi tarjota lounaaksi salaatin kera tai nauttia vaikka iltapalana. 

Helppo ja suhteellisen nopeakin se on tehdä, kun käytetään valmista lehtitaikinalevyä. Täytteen kanssa voi varioida rajattomasti ja isommallekin porukalle tästä herkusta riittää!

Lihalevypiirakka

2pkt Myllyn Paras lehtitaikinalevyä
2 dl Myllyn Paras riisi-ohraseosta (puuroutuva)
n. 5-6 dl vettä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
(2-3 korallista putsattuja metsäsieniä esim suppilovahveroita)
400-500g jauhelihaa (nauta, nauta-sika, vasikka, hirvi, yms)
suolaa, mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
loraus öljyä

voiteluun 1 kananmuna

Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä. Keitä riisi-ohraseos 5-6dl vettä, lisää vettä tarvittaessa. Älä kuitenkaan keitä puuroksi asti. Silppua sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Jos käytät sieniä, lisää ne tässä vaiheessa ja paista, kunnes neste on haihtunut.Lisää jauheliha ja ruskista. 

Sekoita joukkoon kypsä ohra-riisiseos ja mausta seos. Kaulitse levyt pellin kokoisiksi, toinen vähän isommaksi. Levitä pienempi levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte tasaisesti pohjalle.

Laskosta toinen taikinalevy päälle ja painele reunat tiuksti kiinni esimerkiksi haarukan avulla. Pistele haarukalla reikiä piiraan pintaa ja voitele munalla.

Paista uunin keskitasolla 180-200 asteessa noin puoli tuntia tai kun pinta on kauniin kullanruskea.

Kilpailut

Uusimmat