Vapun reseptit: Kuharullat valkkarissa

21.02.2014 14:16 -

Vappu Pimiä teki itse oman reseptinsä kuhalle, koska sopivaa ei löytynyt. Kokeile helppoa ja maistuvaa reseptiä, joka maistuu koko perheelle. Ainekset löytää helposti lähikaupasta.

Kuharullat valkkarissa
 
Ainekset:
1 kuhafilee per syöjä
1 prk ruohosipulituorejuustoa
1 sitruuna
nippu tilliä
2-3 dl valkoviiniä
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Leikkaa kuhafileestä v:n mallinen kaistale keskeltä pois. Näin saat ruodot pois fileestä. Tunnustele sormin, missä ruodot menevät tai pyydä kauppiasta tekemään tämä valmiiksi. Toki voit käyttää fileet kokonaisina ja nyppiä ruodot pois syödessä.

Sekoita tuorejuusto, puolikkaan sitruunan mehu ja silputtu tilli keskenään. Levitä fileet pöydälle ja ripottele niille suolaa ja vähän mustapippuria. Levitä tuorejuustoseos kaloille koko fileen osuudelle.

Kääri file rullalle, kuten kääretorttu. Voit kiinnittää rullan hammastikulla tai antaa olla ilman. Asettele rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Ripottele vielä vähän suolaa rullille. Kaada valkoviini vuokaan sekä lisää voinokareet.



Kypsennä uunissa n. 15-20 minuuttia, riippuen fileiden koosta. Valele kaloja ainakin kerran paistoliemellä kypsennyksen aikana. Älä kuitenkaan anna kalan kuivua. Valkoviini ja rullista valuva tuorejuusto muodostavat herkullisen kastikkeen kalarulille. Tarjoa itsetehdyn perunamuusin tai vaikka lämpimien kasvisten kera.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat