Vapun reseptit: Kotitekoiset kalapuikot

17.10.2014 14:15 -

Kalapuikot on monen lapsen ja ehkä aikuisenkin herkkuruokaa. Kalapuikkoja voi tehdä tosi helposti ja paljon terveellisempänä vaihtoehtona myös itse.

Puikkoihin voi käyttää mitä tahansa kalaa, mutta itse käytin kuhaa, sen hyvän rakenteen vuoksi. Lisänä voit tarjota keitettyjä perunoita tai muusia ja itsetehtyä kevyempää tartar-kastiketta.



Kotitekoiset kalapuikot

Kuhafileitä, noin 1 per syöjä, koosta riippuen
Leivittämiseen:
1 kananmuna
suolaa
valkopippuria
1dl Myllyn Paras ruiskorppujauhoja
1 dl Myllyn Paras ruisjauhoja
voita paistamiseen



Kevyt tartar-kastike:
1 prk creme fraichea
½-1 sitruunan mehu
1 maustekurkku tai kourallinen pieniä coctail-kurkkuja
1 porkkana
½-1 ruukku tilliä
2-3 rkl sinappia
suolaa
1tl sokeria
mustapippuria

Tee ensin kastike maustumaan: Silppua kurkku ja porkkana pieneksi kuutioksi. Silppua myös tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku ja anna makujen tasaantua.

Leikkaa kalafileistä ruodot pois ns. v-leikkauksella. Tunnustelemalla fileen pintaa, tunnet missä ruodot menevät.

Kun tunnet ne, saat leikattua kaikki ruodot kätevästi pois, kun leikkaat v:n muotoisen suikaleen pois noin fileen keskeltä, siitä missä ruodot kulkee. Tämän jälkeen leikkaa filee keskeltä pitkittäissuunnassa kahtia ja leikkaa suikaleet vielä kahtia, näin sinulla on 4 kalanpalaa yhdestä fileestä. Jos filee kovin pieni, silloin voit jättää sen kahteen osaan.



Vatkaa kananmunan rakenne rikki omalla lautasella. Sekoita toisella lautasella korppujauhot, ruisjauhot, suola ja ripaus valkopippuria.

Pyörittele fileet ensin kananmunassa ja sitten jauhoseoksessa. Lisää kunnon nokare voita pannulle. Kun voi lopettaa tirisemisen, on pannu tarpeeksi kuuma.

Paista leivitettyjä puikkoja mulemmilta puolilta niin, että pinta saa kauniin värin. Älä kuitenkaan paista kalapuikkoja minuuttitolkulla per puoli, jottei kala pääse kuivumaan.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat