Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Churrot
Churrot
50g voita
3 hyppysellistä suolaa
2rkl sokeria
4,5 dl vettä
1tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
4dl Myllyn paras puolikarkeita vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa (riippuen koosta)
Paistoon:
1,5litraa rypsiöljyä
Pinnalle:
1,5-2dl sokeria
2-3tl kanelia jauhettuna
Laita vesi, voi, suola, sokeri ja vanilja kattilaan. Keitä sen verran, että voi sulaa. Kaada neste kattilasta kulhoon, jossa kaikki jauhot. Vatkaa vatkaimella, kunnes sinulla on tasainen taikina. Kun taikina on vähän jäähtynyt, lisää kananmuna ja vatkaa jälleen. Ole tarkkana vatkaamisen kanssa, sillä taikina kiertyy helposti vispilöihin. Laita öljy reiluun pataan tai kattilaan ja lämmitä se 180 asteiseksi. Jos et omista mittaria, testaa öljyn kuumuus tiputtamalla leipäpala öljyyn. Kun se alkaa tirisemään ja ruskistuu kauniiksi kullankeltaiseksi, öljy on sopivaa. Ole tarkkana, ettei öljy mene liian kuumaksi. Laita taikina pursotinpussiin ja purista taikinasta halkaisijaltaan noin 1,5-2cm ja pituudeltaan 6-8cm soiroja kuumaan öljyyn. Voit katkaista taikinan kätevästi sormilla. Kypsennä noin 6 churroa maksimissaan kerrallaan. Käännä churroja öljyssä pari kertaa, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kypsennä niitä öljyssä noin 4-6min. Nosta kypsät churrot reikäkauhalla laakeaan talouspaperilla vuorattuun astiaan, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään laakealla lautasella ja kierittele vielä kuumat churrot siinä. Nauti churrot dippaamalla niitä vahvaan kaakaoon tai kuumaan suklaakastikkeeseen.