Vapun reseptit: Chimichurri-kastike

13.06.2014 14:10 -

Monet meistä ulkoistaa ruoanlaiton kesällä lähes kokonaan grilliin tai kesäkeittiöön. Grilliin sujahtaa lihaa, kalaa ja kasviksia. Jälkiruoatkin voi hyvin tehdä grillissä.

Tuhdit kastikkeet vaihtuvat kesällä raikkaisiin ja kevyempiin versioihin. Itse pidän eniten kylmistä ja raikkaista kastikkeista läpi vuoden. Chimichurri on Argentiinasta peräisin oleva ihana kylmä kastike, joka kelpaa lähestulkoon minkä grilliruoan lisäksi tahansa.

Parhaiten se omasta mielestäni toimii naudan, karitsan tai possun kanssa. Kastike on maailman helpoin ja sen voi hyvin tehdä vaikka pari päivää etukäteen valmiiksi. Argentiinalaisissa versioissa on toooodella paljon valkosipulia, omassa versiossani sitä on myös reilusti, mutta maltillisemmin, kuin alkuperäisessä. Nyt vaan kokeilemaan!

Chimichurri kastike

Ainekset:

2 ruukkua sileälehtistä persiljaa
1/2 ruukkua korianteria
noin dl oliiviöljyä
4 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl kuivattua oreganoa
Vajaa tl kuivattua chiliä 
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä (noin)
Reilusti suolaa
Vähän mustapippuria 


Silppua persilja, korianteri, sipuli, valkosipuli ja chili pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.

Kilpailut

Uusimmat