Vapun reseptit: Amerikkalainen suklaa-suolakaramellikakku

30.05.2014 12:20 -

Tämä kakku on niin iso, että siitä riittää tarjottavaa isommallekin sakille. Kakku vaatii vähän työtä, mutta on jokaisen työvaiheen arvoinen.

Kakku säilyy hyvin useamman päivän ja on taatusti erittäin näyttävä esimerkiksi kevään ylioppilasjuhliin.

Amerikkalaiset käyttävät kakkujensa täytteenä usein erilaisia voikreemejä, tässä kakussa se on ihanan suolaisen karamellinen. Olen kuitenkin kostuttanut kakkua vähän, jotta se sopisi enemmän suomalaiseen makuun.

Kaikki, joille tätä tarjosin, söivät sitä hyvällä ruokahalulla, eli kannattaa kokeilla! Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

Amerikkalainen suklaa-suolakaramellikakku
Ainekset:

Kakkutaikina:
7 kananmunaa
125ml auringonkukkaöljyä
4dl sokeria
1 rkl vaniljauutetta tai 2tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Suolakaramellitäyte:
1,5dl kuohukermaa
250g fariinisokeria
1/2 tl suolaa
140g voita

Kostutus:
2 appelsiinin mehu

Suklaakuorrute:
2,5dl kuohukermaa
250g tummaa suklaata

Aloita tekemällä taikina. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset, sokeri, vanilja ja öljy keskenään, älä kuitenkaan vatkaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja sooda keskenään. Kääntele jauhoseos keltuaisseokseen. Lopuksi kääntele valkuaisvaahto joukkoon.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunissa noin 1h 10 minuuttia.



Valmista täyte. Sulata fariinisokeri pannulla/kasarissa yhdessä suolan ja kerman kanssa. Hämmennä kuplivaa seosta muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen voit ottaa sen pois liedeltä. Vaahdota voi valkoiseksi ja vatkaa joukkoon jäähtynyt karamelliseos, täyte jää vähän kokkareiseksi, niin että suolakaramelli on myös ns. sattumina täytteessä. 


Kun kakku on kypsä, leikkaa se kolmeen osaan ja anna jäähtyä kunnolla. Täyte voi odottaa jääkaapissa kakun jäähtymistä (älä jätä sitä kuitenkaan tunneiksi jääkaappiin tai se muuten kovettuu liikaa). 
Valmista kuorrute. Kiehauta kerma, ota pois liedeltä ja lisää suklaa kuumaan kermaan. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä niin, että kuorrute alkaa jähmettyä.

Kun kuorrute jäähtyy, kostuta kakkulevyt puristetulla appelsiinimehulla. Aseta yksi kakkulevy tarjottimelle ja levitä sen päälle puolet suolakaramellikreemistä. Aseta päälle toinen levy ja levitä loput täytteestä sen päälle. Lopuksi asettele viimeinen kakkulevy päälle.

Kun kuorrute on jäähtynyt ja hieman jähmettyvää, valuta se kakun päälle. Jos haluat tehdä kakusta entistä näyttävämmän, pursota kuorrute kakun päälle. Koristele mielesi mukaan.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat