Vapun reseptit: Äidin mustikkapiirakka

15.04.2016 13:10 -

Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras. Tässä oiva herkku vaikka viikonlopuksi kahvipöytään tai saunan jälkeen nautittavaksi.

Äidin mustikkapiirakka

 

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

100 g voita

1 muna

2 tl kardemummaa

7-9 dl Myllyn Paras puolikarkeita vehnäjauhoja

 

Täytteeksi

n. 8dl mustikoita (jäisiä tai tuoreita)

1 dl sokeria

2-3 rkl perunajauhoja

voiteluun: munaa

Tee ensin pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeria, muna ja kardemumma. Sekoita.
Lisää joukkoon vehnäjauhoja dl kerrallaan ja kun taikina alkaa paksuuntua, ala vaivaamaan taikinaa käsin. Kun olet lisännyt noin 6dl jauhoista, lisää joukkoon mieluiten huoneenlämpöinen tai sulatettu voi. Jatka vaivaamista. Lisää vielä taikinaan jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa käsistä ja on pehmeää sekä kimmoisaa. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa liinan alla 45-60minuuttia.
Alusta noussut taikina jauhotetulla alustalla. Kauli taikina pellin kokoiseksi tai kahdeksi pyöreäksi pohjaksi. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä mustikat pohjan päälle. Voitele reunat halutessasi kananmunalla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.

Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.

Kilpailut

Uusimmat