Vapun reseptit: Sacherin kuivakakku

06.03.2015 13:10 -

Tämä on perinteinen kuivakakku, mutta mausteet ovat tutut itävaltalaisesta sacherkakusta. Aprikoosihillo taikinassa ja suklainen kuorrutus muistuttavat sacherista ja tekee kakusta myös vähän normaalia kuivakakkua juhlavamman.

Sacherin kuivakakku

200 g voita

1,5 dl sokeria

3 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl  Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja

3 rkl raaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta

1,5 dl kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä

4 rkl aprikoosihilloa

kakkuvuoan leivitykseen nokare voita ja korppujauhoja

kuorrute (halutessasi):

100g tummaa suklaata

1/2dl kermaa

1tl voita

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele sekä leivitä kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista.

Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen. Lopuksi sekoita joukkoon aprikoosihillo.

Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutetta varten laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.

Kuvat: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat