Vappu Pimiä tulistui vastaanottokeskusiskuista: Millainen ihminen tekee tällaista?

25.09.2015 11:53 -

Lahden vastaanottokeskuksella 30–40 mielenosoittajaa heittivät ilotulitteita pakolaisia kuljettavaa bussia päin eilen torstai-illalla. Novalla Vapun Valtakunta -ohjelmaa pyörittävä Vappu Pimiä tuomitsee iskut voimakkaasti. 

Lahdessa osoitettiin eilen illalla mieltä pakolaisia vastaan vastaanottokeskuksella. Paikan päällä oli 30–40 mielenosoittajaa, joista yksi oli pukeutunut Ku Klux  Klan -asuun. Pakolaisia kuljettavaa bussia kohtaan heitettiin ilotulitteita. Bussissa oli mukana myös pieniä lapsia, Ylen mukaan myös sylivauvoja.

Novan Vapun Valtakunta -ohjelman juontaja Vappu Pimiä tuohtui uutisesta.

– Jotenkin ymmärrän sen, että ihmisiä pelottaa uusi tilanne, rajoilta tulee hirveästi väkeä ja tietenkin siihen liittyy ennakkoluuloja pelkoja. Mutta millainen ihminen lähtee kotoaan, ottaa ilotulitteita mukaan ja huikkaa, että lähden nyt heittämään näitä pakolaisia päin. Millainen ihminen sellaista tekee? Mitä päässä tapahtuu tässä vaiheessa, Vappu hämmästelee.

Varsinkin pieniä lapsia kohtaan osoitettua väkivaltaa Vappu ei voi ymmärtää koskaan.

– Systeemin väärinkäyttäjiä on aina tietysti mukana. Mutta siellä bussissa oli naisia ja lapsia, ja aina kun pieniä lapsia uhataan jollain tasolla, en voi ymmärtää sitä koskaan. Nyt ihan oikeasti pitäisi ottaa järki käteen, Vappu huokaa.

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat