VR:n ja Radio Novan kuuluttajakilpailun voittajaksi Reidar Wasenius

20.03.2014 10:48 -

Radionova.fi-osoitteessa annettiin alkuvuonna mahdollisuus äänestää uutta VR:n ääntä eli ääntä, joka tullaan kuulemaan junissamme erilaisina kuulutuksina.

Kuuluttajana aloittaa ensi kesänä Reidar Wasenius, ja valtava nauhoitusurakka alkaa heti.

Valintaa puolsi Waseniuksen selkeä ääni, kokemus monista äänenkäyttötilanteista sekä hyvä kielitaito. Lisäksi hän voitti Radio Novalla järjestetyn äänestyksen, jossa ehdokkaana olleet esittivät ääninäytteitä. Hyväksyntä tuli myös oman talon sisältä: hän menestyi myös VR:n sisäisessä äänestyksessä.

Wasenius on toiminut pitkään koulutuksen, viestinnän ja median tehtävissä monissa yrityksissä. Ensi suvena miehen ääntä kuullaan yli tuhannessa matkustajajunassa joka päivä.

– Saamani uusi tehtävä on harvinaisen vaativa ja näkyvä, joten olen sekä iloinen että otettu siitä, että kykyihini luotetaan. Otan tehtävän vastaan nöyrän innostuneena, kertoo Wasenius.

Aleksandra Mirolybov-Nurmela valittiin Allegroihin

Lähijunissa kuulutukset tulevat suomeksi ja ruotsiksi, kaukojunissa myös englanniksi. Venäjän liikenteessä kuulutetaan suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kuulutukset Allegro-junissa lukee jatkossa VR:llä työskentelevä Aleksandra Mirolybov-Nurmela. Myös hän oli myös mukana radio Novan ja VR:n äänestyksissä, hyvällä menestyksellä.

Kuulutusten luku-urakka alkaa heti. Nauhalle luetaan kaikki tuhannet kuulutukset ja fraasit useilla kielillä. Junissa tulevat nauhoitetut kuulutukset muodostetaan useista osasista. Junissa olevat laitteet laukaisevat kuulutukset tulemaan automaattisesti oikeassa paikassa. Järjestelmä perustuu satelliittipaikannukseen. VR vastaa kuulutuksista junissaan. Rautatieasemien kuulutuksista vastaa Liikennevirasto.

Kilpailut

Uusimmat