Tuottaja ja sanoittaja Ile Vainio: Musiikkiura alkoi kovasta kolttosesta

01.04.2015 16:45 -

Miten Ile Vainiosta tuli kuuluisa tuottaja ja sanoittaja? Kuinka hänen isänsä legendaarinen Juha ”Watt” Vainio reagoi, kun Ile tuli lapsena kotiin poliisikyydillä? 

Tuottaja ja sanoittaja Ile Vainio muistelee musiikkilegenda isäänsä Juha Vainiota Antero Mertarannan haastattelussa Novan Seitsemän oikein -ohjelmassa. 

Nuoruus taiteilijoiden keskellä on vaikuttanut Ile Vainion uravalintaan. Hän asui perheensä kanssa Espoon Haukilahdessa.

– Ne kaikki hienot taiteilijat olivat meillä, Vesa-Matti Loiri oli oikein nähtävyys ja hän toi aina meille hienot lahjat.

Ilen mukaan hänen isänsä ja heillä vierailevat taiteilijat juhlivat, mutta tekivät todella paljon töitä. Kova työnteko teetti tulosta, Ile huomasi sen itsekin.

– Ajattelin, että kuulostaa aika hyvältä. Niissä oli parempia lauluja, kuin mitä olin kuullut radiosta. Ajattelin, että isähän on taitava, Ile muistelee.

Ilen kertoi, että hänen musiikkiuransa sai alkunsa kolttosesta. Ile ja ja hänen kaverinsa Hessu murtautuivat aikoinaan Westendin Shell:iin. He jäivät kiinni poliiseille. Poliisit ajoivat Ilen kotiin. Ilen isä Juha Vainio teki töitä, eikä kääntynytkään poikaan päin.

– Juha teki siinä työpöydällä tekstiä ja sanoi vain, "Jäit kiinni, ei pitäisi jäädä kiinni."

Juha kysyi mitä Ile varasti. Kuulessaan Ilen varastaneen musiikkikasetteja Juha tokaisi kirkkain silmin, että "Tervetuloa poika musiikkialalle."

– Siitä se ikään kuin lähti, Ilkka kertoo.

Kuuntele 1.4 Novan taajudelta tullut Seitsemän oikein -lähetys kokonaisuudessaan, niin saat selville mitä Ilen kuuluisa isä jätti pojalleen perinnöksi, ja ketkä ovat olleet Ile Vainion idoleita.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat