Trampoliinien suosio näkyy päivystysklinikoilla

31.07.2015 20:00 -

Lapsiperheiden suosiossa olevan trampoliinin käyttö näkyy päivystysklinikoilla. 

Terveystalon mukaan kesäaikaan sattuu paljon pieniä tapaturmia, joista liikuntatapaturmat aiheuttavat eniten vammoja. Trampoliinin suosio näkyy päivystysklinikoilla. Trampoliinilla hyppely voi olla on hauska ja kehittävä harrastus, mutta loukkaantumiset ovat kuitenkin yleisiä. 

— Trampoliinin riskit liittyvät hallitsemattomiin alastuloihin; raajat voivat taittua tai vääntyä huonossa alastulossa, sivuun heilahtanut alastulo voi osua koviin reunuksiin ja ilman suojaverkkoa voi pudota trampoliinin ulkopuolelle ja siinä yhteydessä loukata itseään, kertoo liikuntalääketieteen ja ortopedian erikoislääkäri Tapio Kallio Terveystalo Kampista.

Kallion mukaan trampoliinilla hyppely kannattaa, kunhan se tehdään tarkoituksenmukaisin suojavarustein ja turvallisuus huomioiden.

— Reunojen pehmusteet ja kunnollisesti kiinnitetyt, vahvat suojaverkot ovat tärkeät. Temppujen opettelussa voi käyttää nivelten tukia ja tarvittaessa vaikka kypärääkin. Lapsiperheissä vanhempien on syytä valvoa lasten hyppimistä ja pienten, alle 6-vuotiaiden lasten kannattaa antaa hyppiä vain pieniä määriä kerrallaan.

Kaiken kaikkiaan hyppiminen on hyvä liikuntamuoto, joka kehittää koordinaatiota, aerobista kuntoa, voimaa, ketteryyttä ja yleistä liikunnallisuutta.

— Erityisesti tytöillä jokainen hyppy varastoituu luustoon ja vahvistaa sitä, mikä auttaa ehkäisemään naisilla yleistä osteoporoosia vanhemmalla iällä.

Kuva: Shutterstock 

(Nova/Terveystalo) 

 

Kilpailut

Uusimmat