Suomi hävisi rangaistuslaukauksilla pronssiottelun!

19.05.2013 19:36 -

Leijonat eivät saanet mitalia huikeasta taistelusta huolimatta. Pronssiottelussa Suomen tehomiehiksi nousivat NHL-avut Lauri Korpikoski ja Mikael Granlund.

Ottelun alku oli kaamein mahdollinen, kun Yhdysvallat siirtyivät johtoon ensimmäisellä minuutilla Craig Smithin maalilla. Yhdysvallat pyörittivät ensimmäisen erän ja siirtyivät 2-0 johtoon ennen erän loppua Paul Stastnyn ylivoimaalilla.

Toisessa erässä ottelun tempo alkoi kääntyä Suomelle, mutta Yhdysvaltojen nuori maalivahti John Gibson piti maalinsa puhtaana.

Kolmannessa erässä peli alkoi pyöriä Yhdysvaltojen päädyssä Lauri Korpikosken ja Mikael Granlundin johdolla. Korpikoski iski kavennusmaalin ja pelin tasoihin erän puolivälissä. Granlund teki huikean esityön molempiin maaleihin.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten ottelu siirtyi rangaistuslaukaisukilpailuun.

Rangaistuslaukaisukilapailussa ratkaisevan voittomaalin iski Yhdysvalloille Alex Galchenyuk.

Tänään päättyvät MM-kisat ovat Jukka Jalosen viimeiset Suomen päävalmentajana. Ensi vuonna hommassa jatkaa Erkka Westerlund.

Sveitsi - Ruotsi-finaaliottelua voi seurata MTV3:lla 21:30 alkaen.