Suomalaisten rahankäyttö ei riistäydy käsistä kesälomalla

05.07.2015 22:00 -

Muissa Euroopan maissa kesälomalaisten rahankäyttö voi ryöstäytyä käsistä, mutta suomalaiset pitävät pään kylmänä lomallakin.

Suomalaiset kuluttavat lomalla korkeintaan kolmasosan kotitalouden käytettävissä olevista tuloista, keskimäärin 800 euroa. Tiedot selviävät Ferratum Oyj:n tekemästä Eurooppalaisesta Kesäbarometristä, joka tehtiin 17 maassa Euroopassa. Vastaukset saatiin 5 685 kotitaloudelta.

Heikko talouskehitys näkyy myös suomalaisten rahankäytössä: 90 prosenttia lomailijoista käyttää tänä kesänä vähemmän tai saman verran rahaa kuin vuosi sitten.

Suomalaisten lomanviettäjien suurin menoerä on kotimaan matkailu. Siihen kuluu viidennes lomabudjetista. Seuraavaksi eniten rahaa kuluu häihin, grillijuhliin ja muihin sosiaalisiin tapahtumiin.  

Suomalainen käyttää kesälomaansa keskimäärin 800 euroa kotitaloutta kohti. Summa on eurooppalaista keskiarvoa – 556 euroa – selvästi korkeampi. Eräs selittävä tekijä on Suomen korkea hintataso. Suomalaisia enemmän euroja lomaansa käyttävät vain tanskalaiset, britit ja espanjalaiset.

Ulkomaan matkailuun suomalaiset panevat rahaa huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi englantilaiset ja tanskalaiset.  

Kuva: Shutterstock 

(Nova/ Ferratum Oyj) 

Kilpailut

Uusimmat