Suomalaisia metalliyhtyeitä auttanut Holger Tiefenbach palkitaan Tampereella

12.10.2015 20:37 -

Saksalainen on Nuclear Blast -levy-yhtiössä työskennellessään auttanut suomalaisia maailmalle. Suuri Suomen ystävä on vaikuttanut muun muassa Nightwishin, Stratovariuksen ja Sonata Arctican uraan.

Tampere Music Award –palkinto ojennetaan tänä vuonna miehelle, joka on ollut merkittävässä roolissa erityisesti suomalaisen metallimusiikin kansainvälistymisessä ja vientityössä.

Suomea ja suomalaista metallimusiikkia rakastava Holger ”Holle” Tiefenbach on ollut avaintekijänä vaikuttamassa suomalaisten metalliyhtyeiden kuten Nightwishin, Children of Bodomin, Amorphiksen, Sonata Arctican ja Stratovariuksen kiinnityksiin Nuclear Blast -levy-yhtiölle. Näin suomalaiset ovat päässeet rakentamaan kansainvälistä uraansa.

Liki 30 vuotta vuotta musiikkibisneksessä vaikuttanut saksalainen Tiefenbach tunnetaan viimeisen 20 vuoden ajalta maailmanlaajuisen metalli-levy-yhtiö Nuclear Blastin jakelupäällikkönä. Alan monitaituri on kunnostautunut yhtiössä lisäksi muun muassa tuotanto-, markkinointi- ja managerointitehtävissä.

Tiefenbach vastaanottaa palkinnon tulevana lauantaina 17.10. Musiikki & Median vuotuisessa Industry Awards –gaalassa Tampere-talossa. Palkinto jaetaan kuudetta kertaa.

Tiefenbach on tuttu näky Suomessa, jossa hän on oman arvionsa mukaan vieraillut yli 150 kertaa sekä työ- että vapaa-ajalla.

Työtä pelkäämätön Holger on työskennellyt 180 artistin kanssa ja ollut mukana tekemässä 1300 albumijulkaisua. 

– Monia unelmia on toteutunut matkan varrella. 21 vuotta sitten päätimme, että Nuclear Blastistä tulee maailman johtava metallimusiikkiyhtiö, teemme maailmanvalloituksen, ja me teimme sen! Olen saanut työskennellä hienojen yhtyeiden ja niiden jäsenten sekä taustavaikuttajien kanssa, saanut paljon uusia ystäviä ja nähnyt maailmaa eri laidoilta, kertoo Tiefenbach pitkästä työsuhteestaan Nuclear Blastilla.

– Holger on ehkäpä pätevin Export Manager mitä olemme missään levy-yhtiössä maailmalla tavanneet. Hän omaa ihmeellisen kyvyn muistaa ulkoa useimpien Nuclear Blastin yhtyeiden myynnit maakohtaisesti sekä tuntee henkilökohtaisesti kunkin maan jakelijat ja yhteistyökumppanit yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksellaan, kertoo Nightwishin manageri Ewo Pohjola.

– Holgerin no bullshit -linja olkoon esimerkkinä jo oleville sekä tuleville levy-yhtiöihmisille ihan ympäri maailman. Hieno mies!

Palkinnon jakamisen avulla Musiikki & Media -tapahtumasta halutaan luoda keskeinen suomalaisten, pohjoismaisten, Venäjän ja Baltian sekä koko Euroopan musiikkialan ammattilaisten kohtauspaikka. Palkinnon luovuttaa tapahtuman yhteistyökumppanin, Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Kilpailut

Uusimmat