Sivuponnareita ja vyölaukkuja — ysärifestareilla tuuletettiin vaatekaappien perukoita

02.09.2015 12:43 -

We love the 90’s -festivaalit valtasivat Suvilahden jo toisena vuotena putkeen. Hyvänmielen festivaaleilla vierailijat uskaltavat olla höpsöjä — niinpä värikkäässä yleisössä onkin yhtä paljon nähtävää kuin bändeissä.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Suvilahdessa tampattiin maata 17 000 ysäristä huumaantuneen juhlijan voimin. Festivaalialueen kolme lavaa saattelivat festaribailaajat asiaankuuluvaan tunnelmaan, kun lauteille asteli lama-ajalta tuttuja naamoja ulkomailta ja kotimaasta, kuten Mr. President, Vanilla Ice, 2 Unlimited, Movetron, Taikapeili ja Hausmylly.

Juhlien tuoksinnassa sanottiinkin toistuvasti, että 90-luku on uusi 60-luku — kultainen aika, jota yhdessä muistellaan.

Yleisössä tuskallisen piinallisesti muistettiinkin kaikki tuolle kultaiselle ajalle tyypilliset muotivääristymät niiden saapastellessa vastaan. Joukossa kahisi niin sporttisia kasarin ja ysärin taitteen nousukkaita kuin maailmantuskan lannistamia grunge-nuoriakin.

Nova keräsi yhteen festivaalin muikeita ilmestyksiä muistinvirkistykseksi jokaiselle, joka ei päässyt sukeltamaan tähän hillittömään tyyliviidakkoon viikonloppuna.

Joukosta löytyi esimerkiksi kissakuosia ja nykerönutturakampausta.

Auringolta suojauduttiin silmälasien päälle kiinnitettävillä aurinkoläpillä, aurinkolipoilla ja moninaisilla aurinkolaseilla.

Luonnollisestikin takatukat ja tuulipuvut olivat keskeisessä roolissa asustevalinnoissa. Väreissä suosittiin selkeitä ja kirkkaita sävyjä.

Napapaidat ja koulutyttöhameiden iättömän muodikas yhdistelmä oli erityisen kovaa huutoa 90-luvulla.

Tietenkin myös milleniumin kynnykseltä tutut hassut piilolinssit löytyivät yleisöstä.

We love the 90's -festivaali saa jatkoa myös ensi vuonna, joten mieti vielä kerran, heitätkö pikkureppusi roskikseen. Se voi olla avaimesi portilla, josta sukelletaan pää edellä värikkääseen menneisyyteen.

 

Kilpailut

Uusimmat