Shinedownin uudessa videossa kainaloiden hikitahrat saavat näkyä

29.08.2015 15:30 -

Cot The Cord on uusi single amerikkalaisen rockjyrän uusimmalta albumilta Threat To Survivalilta. Se nousi listakärkeen petollisen vaivattomasti, vaikka sen videon tekeminen olikin hikistä ja kivuliasta.

Bändi halusi tehdä videon, jossa se pääsee revittelemään ja esiintymään yhtyeenä ilman käsikirjoitettua juonta tai tarinaa ja ulkopuolisia näyttelyjä. Levy-yhtiö ei aluksi innostunut ajatuksesta, mutta Shinedown piti päänsä. Taukoa keikkailusta oli ollut takana jo 19 kuukautta, kun nelikko asteli videokameroiden eteen karussa hallissa.

– Sen teko sattui paljon! Vaikka kuinka harjoittelisit omassa kodissasi, on se sitten musiikintekohuoneessasi tai olohuoneessasi, soitat peilien edessä, hypit raivokkaasti ylös alas kuin idiootti kuten lavallakin, et kuitenkaan käytä näitä tiettyjä lihaksia ennen kuin todella esiinnyt, kertoi yhtyeen kitaristi Zach Myers.

– Ensimmäisen oton aikana meistä kukaan ei saanut kunnolla henkeä, ja minuun siis todella sattui! Ranneleikkauksestani oli kulunut vasta puolitoista viikkoa, joten minun ei varmaankaan olisi edes pitänyt soittaa kitaraa. Mutta se oli kuitenkin tosi hauskaa! Olimmehan taas yhdessä, soittamassa samassa tilassa, vaikkakin tällä kertaa vain musiikkivideota varten. Meillä oli todella kuuma, ja hengittelimme samalla generaattorin ja koulubussin höyryjä, ehkä vähän bensankin kaasuja siinä sivussa, myhäili Myers.

Cut The Cord on yhtyeeltä jo seitsemästoista musiikkivideo. Sen ohjauksesta vastasi yhtyeen luottomies Darren Doane. Sama mies on myös Devour-, The Sound of Madness- and If You Only Knew- musiikkivideoiden takana.

– Darren on nerokas ja upea työkaveri, ja hän saa meidätkin antamaan kuvaustilanteessa kaikkensa, koska hänellä itsellään on niin hauskaa ja hän on itse täynnä energiaa, hehkuttaa Myers.

– Lopulta video saatiin purkkiin muutamalla otolla, mikä oli hyvä asia, sillä olimme jo aivan puhki, muistelee ärhäkkäästi esiintynyt vokalisti Brent Smith. Laulajan paidan kainaloissa erottuvatkin selvästi kunnon hikiläikät videon lopussa.

Cut The Cord -musiikkivideota on katsottu YouTubessa tähän mennessä katsottu jo yli kaksi ja puoli miljoonaa kertaa.

Cut The Cord oli ensimmäinen singlelohkaisu uudelta syyskuun 18. päivä ilmestyvältä Threat To Survivalilta. Biisi nousi singlelistojen kärkeen yhtyeen kotimaassa Yhdysvalloissa, kuten joka ikinen aiempikin yhtyeen sinkku. Uusi albumi tuo yhtyeen myös suomalaisfanien eteen.

– Emme voi antaa tarkkaa päivämäärää vielä, mutta tulemme varmasti Suomeen helmikuussa 2016, lupaa Smith.Laulajan mukaan yhtye täytyy nähdä livenä, jotta sen musiikista voi nauttia täysillä.

– Olemme ennen kaikkea keikkabändi, ja annamme kaikkemme lavalla, vakuuttaa Smith. Vuonna 2001 perustettu yhtye on esiintynyt kahdesti Suomessa, viimeksi Helsingin Tavastialla vuonna 2009.

Kilpailut

Uusimmat