Rouva Kottosen kotitalouskulma: Mitä kokata, kun kylään tulee kolme erityisruokavaliota noudattavaa?

24.11.2014 16:12 -

Radio Novan Iltapäivän Elina Kottosella on pulma. Hänelle tulee kylään yksi raskaana oleva, yksi kasvissyöjä sekä yksi gluteenitonta ruokavaliota noudattava vieras. Mitä tällaiselle poppoolle voi kokata? 

Radio Novan Elina Kottonen on omien sanojensa mukaan keittiössä melko onneton, tai vähintäänkin aloittelijatasoa. Hänelle on kuitenkin tulossa vieraita, joista yhdellä on gluteeniton ruokavalio, yksi on raskaana ja yksi on kasvissyöjä. Mitä tällaiselle poppoolle voi tarjota? Elina soitti ja kysyi apua Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen ruoka-allergianeuvojalta.

– Esimerkiksi Erimenu.fi-palvelun kautta löytyy erikoisruokavalioiden ruokaohjeita ja lisätietoa tuotteista kuvineen. Reseptit ovat tehty mahdollisimman yksinkertaisiksi, mutta minullekin voi soitella ja voin neuvoa henkilökohtaisestikin, dieettikokki ja restonomi Tuula Jokinen lupaa.

Mitä sitten Elinan vieraaksi saapuvalle poppoolle voisi Jokisen mukaan leipoa?

– Erimenusta löytyy esimerkiksi gluteenittoman kasvispiirakka, jota kannattaa käydä kokeilemassa!

Mitä sinä suosittelisit Elinalle kokattavaksi? Kommentoi alle!

Ruoka-allergianeuvonnasta kysellään paljon muun muassa gluteeniyliherkkyydestä, kihtiin ja munuaissairauksiin liittyvistä erityisruokavalioista sekä lisäaineista ja luomuruuasta. Ruoka-allergianeuvontaa Jokinen tarjoaa Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen ruoka-allergianeuvoja Tuula Jokinen numerossa 045-235 2861. 

Kuuntele juttu.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat