Rosa Meriläinen: Sitkeästi tasa-arvoisessa Suomessakin elää "tytöt antavat" -ajatus

27.03.2015 16:45 -

Rosa Meriläinen on kirjailija ja poliitikko, joka tunnetaan vahvoista mielipiteistä. Tänään Novan tajuudella luovittiin raskaalla kädellä feminismiä ja naisten seksuaalisuutta.

Brittiläisen Caitlin Moranin kirjoittama Naisena olemisen taito -kirja sai monet naiset ajattelemaan naisten ja tyttöjen seksuaalisuutta. 

– Mielestäni Caitlin Moran on mahtava uuden feminismin ikään kuin alkusysäys. Olin kolme viikkoa sitten Lontoossa feministi festareilla, missä tuhannet ihmiset fanittivat häntä kuin poptähteä, Rosa Meriläinen kertoo Katja Ståhlin haastattelussa Seitsemän oikein -ohjelmassa.

Meriläisen mukaan, Suomessa radikaali feminismi ei ole ollut suuressa huudossa. Täällä ollaan enemmän tasa-arvo-feministejä. Ajatellaan, että miehet ja naiset ovat aika samanlaisia, eikä vauhkata siitä sukupuolesta niin paljoa. Mutta Meriläisestä Suomessakin elää uskomattoman sitkeästi ajatus, "tytöt antavat".

– Kaikkien pitäisi saada olla ihmisiä ja toteuttaa ihmisyyttään täydesti. Sukupuoli ei saisi rajoittaa ketään. Minä ajattelen näin, Meriläinen kertoo.

Ståhl ja Meriläinen keskustelivat siitä, että haluavatko miehet naisia jotka eivät ole huoliteltuja.

– Minulla ei ehkä ole sellaista kokemusta. Haluan, että minulla on nättejä vaatteita ja arvostan ruumistani. Minusta on ihana ajatella, että olen kaunis. 

Rosan mukaan hän ei ole kuitenkaan koskaa onnistunut olemaan huoliteltu. Aina hänellä on kuitenkin ollut mies, joka häntä rakastaa. Rosa kertoo, etteivät kaikki miehet halua jotain tietyn näköistä naista, kuten eivät naisetkaan tietyn näköistä miestä.

– Aina löytyy myöskin niitä, jotka ovat halukkaita kanssani yhden illan seikkailuihin.

Rosan mielestä on tärkeää nostaa naisten arvostusta myös itsearvostuksen mielessä. Tiedämme, että jo aika nuorilla tytöillä on huonompi itsetunto kuin samanikäisillä pojilla.

– Uskon, jos tyttöjä ei kasvatettaisi varomaan kaikkea liiallista ja virheitä, niin heidän olisi helpompi kukoistaa.

Kuuntele Novan taajuudelta 27.3 tullut lähetys kokonaisuudessaan:

 

Kuva: Kaisa Honka

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat