Rasistisia solvauksia saanut suomalaismies poisti kohuvideon: ”Se on palvellut tehtävänsä”

31.08.2015 16:03 -

Suomeen 1-vuotiaana adoptoitu Joel Tiuraniemi julkaisi lauantai-iltapäivänä 29. elokuuta videon naisesta, joka soitti poliisille väittäen Tiuraniemen pidättelevän tätä parkkipaikalla ja kuvaili häntä n-sanalla. Nyt Tiuraniemi poisti videon pitkän saatetekstin kera. 

Joel Tiuraniemi kohtasi poikansa kanssa puistoreissulla parkkipaikalla autossa istuvan naisen, jonka näkemyksen mukaan Tiuraniemen moottoripyörä uhkasi kaatua hänen autonsa päälle. Lisäksi naisen mukaan Tiuraniemi ei päästänyt naista poistumaan parkkipaikalta. Nainen kuvaili miestä poliisille n-sanalla.

Tiuraniemen lauantaina 29. elokuuta julkaistua päivitystä jaettiin runsaasti viikonlopun aikana sosiaalisessa mediassa. Tänä aamuna Tiuraniemi kuitenkin päätti poistaa pitkän harkinnan jälkeen videon.

– Päädyin siihen osittain omaisten pyynnöstä, mutta myös sen takia, että se on "palvellut tehtävänsä". Vaikkakin sen julkaiseminen alun perin oli puhtaasti viihdearvon takia, tajusin sen räjähdysmäisen leviämisen ja kommenttien tulvan perusteella, kuinka pieni osa ihmisistä tajuaa, miltä tuntuu elää tummaihoisena Suomessa, Tiuraniemi kirjoittaa FB-sivuillaan.

Tiuraniemi kertoo olevansa adoptoitu Suomeen 1-vuotiaana. Hän myös kertoo olevansa Suomen reservin kersantti ja työkseen muun muassa ”pyyhkineensä sotaveteraanien pyllyjä”.  Hänen näkemyksensä mukaan ennen Suomessa ei ollut rasismia, vaan tietämättömyyttä ja pahaa oloa. Pakolaisten ja median heistä antaman kuvan perusteella meininki kuitenkin Tiuraniemen mukaan muuttui.

– Sananvapaus on ihana asia, ja yksi vapaan valtion perustoja, mutta mitä näissä on pelottavaa on se, että kansa, joka pikkuhiljaa on pääsemässä venäläisvihastaan tarvitsee uuden syntipukin pahalle ololleen. Juuri tällaiset sivustot, kuten MV-lehti ja Vastarinta sekä populistit muokkaavat mielipiteitä.

Eniten Tiuraniemeä kuitenkin harmittaa arkipäivän rasismi.

– Kysymys ei ole "kansallissosialistin" mutakuono-huudot tai vihaset katseet, vaan esimerkiksi kahvilan tai vaatekaupan myyjä, joka sinut huomattuaan etsii katseellaan muita asiakkaita palvellakseen ennen "tota". Ja jos ei löydä, niin tulee vastahakoisesti (jos ollenkaan) sinua kohti väsynyt ilme naamallaan ja antaa vaihtorahat sanomatta mitään. Sen jälkeen hän taas alkaa iloisesti tervehtien lirkutella seuraavalle asiakkaalle.

//

Olen pitkän harkinnan jälkeen päättänyt poistaa "kukkahattuvideon" Päädyin siihen osittain omaisten pyynnöstä, myös sen...

Posted by Joel Tiuraniemi on 30. elokuuta 2015

Lue Tiuraniemen koko päivitys.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat