Poliisi valvoo tehostetusti nuorten alkoholinkäyttöä koulujen alkamisen yhteydessä

01.08.2014 16:56 -

Poliisi valvoo tehostetusti nuorten alkoholinkäyttöä koulujen alkua edeltävänä ja sitä seuraavana viikonloppuna koko maassa. Lisäksi valvontaa kohdistetaan erityisesti ilkivaltaan ja vahingontekoihin.

Koulut alkavat eri puolilla maata eri aikaan, joten valvontaviikonloputkin määräytyvät paikallisesti. Poliisi valvoo erityisesti nuorten alkoholinkäyttöä lasten leikkipaikoilla sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla.

Poliisi muistuttaa, että alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Jos alle 18-vuotiailta löydetään alkoholia, poliisi ilmoittaa asiasta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Lisäksi alaikäiselle juhlijalle langetetaan kahdenkymmenen euron rikesakko ja juomat hävitetään.

Poliisi kehottaa vanhempia kiinnittämään huomiota alaikäisten lastensa juhlimiseen koulunalusviikonloppuina, sillä koulujen alkaessa juhlinta on perinteisesti innokkaampaa kuin tavallisina kesäviikonloppuina. Nuorten tulee ottaa vastuuta omista tekemisistään, mutta myös vanhemmat ovat vastuussa alle 18-vuotiaiden lastensa tekemisistä.

Poliisi muistuttaa myös, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat