Pohjois-Korea lähetti naapurimaahan kakkailmapalloja

08.02.2016 10:15 -

Koreoiden väliset jännitteet saivat uuden haisevan käänteen.

Pohjois-Korea on vuosikausia uhitellut Etelä-Korealle ja muille sille pakotteita langettaneille maille. Maa on vihjaillut voimankäytön mahdollisuudesta, tehnyt ydinkokeita ja testannut ballistisia ohjuksia länsimaiden vastustuksesta huolimatta.

Nyt Pohjois-Korea on kohdistanut konkreettisen hyökkäyksen Etelä-Koreaan, mutta se tehtiin aseella, johon kukaan ei ollut osannut varautua. Pohjois-Korea nimittäin lähetti etelään ilmapalloja, jotka kantoivat mukanaan säkeittäin ulostetta, käytettyä wc-paperia ja tupakantumppeja. Osa ilmapalloista sisälsi myös viestilappuja, joissa kerrottiin Etelä-Korean presidentin olevan saastainen.

Ilmapallot oli varustettu ajastimilla, joiden piti varmistaa, että tietyn ajan kuluttua pallot pudottavat automaattisesti kuormansa satunnaiseen paikkaan etelässä. Pohjoiskorealaisten ajastimien laatu ei kuitenkaan ollut kaksinen, sillä monet niistä eivät toimineet ja siksi Etelä-Korean viranomaiset löysivät useita ilmapalloja, joiden kuormasäkit eivät olleet levinneet.

Viranomaiset pelkäsivät, että haisevat lähetykset saattaisivat sisältää jonkinlaisen biologisen aseen, mutta laboratoriotestit paljastivat, että sisältö oli juuri sitä, miltä se näyttikin eli ulostetta ja tupakantumppeja.

Katso täältä kuvia lähetyksistä.

Lähteet: Time, Weird Asia News

Kilpailut

Uusimmat