Pikkujouluihin lähdössä? Näin saat kiharat pysymään napakoina koko illan

07.12.2014 09:00 -

Tämän vuoden pikkujoululookiin kuuluvat olennaisesti pehmeät kiharat, niin lyhyessä kuin pitkässäkin tukassa. Kampaaja Tuuli Okkonen kertoo parhaat vinkit, miten kiharat saa pysymään napakoina koko juhlinnan ajan.

Pikkujoulukausi on näkynyt kampaamoissa jo muutaman viikon ajan. Erityisesti pikakampaukset ovat Parturi-kampaamo Glam!:n Tuuli Okkosen mukaan nostaneet suosiotaan perinteisten värjäysten ja leikkausten rinnalla. Puolessa tunnissa voi saada kivan lookin muutamalla kympillä. Eniten Glam!:ssa tehdään pikkujouluaikaan kiharakampauksia. Okkonen kertoo Radio Novalle, miten pehmeät kiharat saa pysymään koko illan ajan.

– Älä kiharra juuri pestyä tukkaa. Pese mieluummin edellisenä iltana tai anna hiusten kuivua kunnolla.

– Laita ennen kuivausta jokin hyvä pohjatuote hiuksiin. Hiustyypistä riippuen se voi olla vaikka suolasuihke, muotovaahto tai kampausneste.

– Näppäriä kihartimia ovat hiuspuikot, joiden ympärille hius pyöritellään. Toiset tykkäävät käyttää enemmän suoristusrautaa.

– Lyhyihin hiuksiin sopii hyvin 20-luvun henkinen lainekampaus. Hiukset kiharretaan aluksi puikolla napakoiksi, jonka jälkeen ne muotoillaan varovaisesti, asetellaan pinneillä ja annetaan kuivua. Lopuksi lakataan ja otetaan pinnit pois.

Ohjeita kiharakampauksiin löytyy muun muassa YouTubessa.

Mutta entäs miehet sitten?

– Miesten juhlatukat ovat tänä päivänä melko sliipattuja ja herraskaisia. Mattavaha-pörröpäitä ei ainakaan meidän liikkeessämme juurikaan näy. Tukan saa fiksuksi vaikka geelillä. Mutta kukin tyylillään, Okkonen korostaa.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat