Pääsiäisen junaliikenteessä on poikkeuksia - VR on lisännyt kalustoa ruuhkapäiville

17.04.2014 07:00 -

Juhlapyhinä kaukojunien aikatauluissa on poikkeuksia ja liikenteessä on lisäjunia ja -vaunuja. Myös lähijunilla on joitakin muutoksia.

Pääsiäisen menoliikenteessä kulkee arviolta 50 000 matkustajaa pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen. Perinteisesti yöjunalla matkustetaan Lapin lomakohteisiin. Suosituimmat päiväjunat kulkevat pääkaupunkiseudulta Itä-Suomen ja Pohjanmaan suuntiin.

Kiirastorstai on menoliikenteen vilkkain matkustuspäivä. Paluuliikenteessä vilkkainta on toisena pääsiäispäivänä ja tiistaina 22.4. VR on lisännyt pääsiäisliikenteeseen erityisesti yöjunia, mutta myös suosituimmissa päiväjunissa on lisävaunuja.

Kaukojunilla poikkeusaikataulut pääsiäisenä    

Pääsiäinen muuttaa kaukojunien aikatauluja. Liikenteessä on myös lisäjunia. 

Keskiviikkona 16.4. kulkee lisäjuna Helsingistä Kolariin Kiirastorstaina 17.4. noudatetaan perjantain aikatauluja. Kolarista on lisäjuna Helsinkiin Pitkäperjantaina 18.4. noudatetaan pääosin sunnuntain aikatauluja. Aamuliikenteessä on useita lisäjunia eri reiteillä. Helsingin ja Kolarin välillä kulkee molempiin suuntiin lisäjuna Lauantaina 19.4. ajetaan normaalein aikatauluin. Helsingistä Kolariin kulkee lisäjuna Ensimmäisenä pääsiäispäivänä 20.4. junat kulkevat pääosin sunnuntain aikataulujen mukaan. Yöjunaliikenteessä on kolme ylimääräistä vuoroa Toisena pääsiäispäivänä 21.4. liikennöidään sunnuntaiaikataulujen mukaan. Kulussa on myös kaksi ylimääräistä yöjunaa

Lähijunaliikenteessä joitakin muutoksia

Myös pääkaupunkiseudun lähijunille on tiedossa pieniä muutoksia pääsiäispyhinä.

Kiirastorstaina 17.4. lähijunat kulkevat perjantaiaikataulujen mukaisesti Pitkäperjantaina 18.4. lähijunat noudattavat sunnuntaiaikatauluja Lauantaina ja sunnuntaina 19.–20.4. liikennöidään tavalliseen tapaan Toisena pääsiäispäivänä 21.4. lähijunat kulkevat sunnuntaiaikatauluin

Lisäksi pitkäperjantaina ja ensimmäisenä pääsiäispäivänä on liikenteessä joitain myöhäisillan I-junia Helsingistä Tikkurilaan ja Tikkurilasta Helsinkiin sekä yksi ylimääräinen H-juna Riihimäeltä Helsinkiin.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat