Oivaltavaa Suomi-kuvaa maailmalle: Taikuri Janne Raudaskoski hurmaa taidefestareille Edinburghiin

27.07.2015 20:30 -

Raudaskosken esitys ei ole perinteistä kanien vetämistä hatuista. Sen toteuttaminen vaatii kahdeksan työntekijää ja rekallisen tykötarpeita. Show nähdään Iso-Britanniassa kaikkiaan yli kaksikymmentä kertaa.

The Outsider -show on niinsanottua elämysteatteria. Se on jo etukäteen rankattu etukäteen festivaalin yli kolmesta tuhannesta esityksestä kymmenen kiinnostavimman joukkoon. 

The Outsider kertoo tarinan miehestä, joka ei ole tästä maailmasta. Se yhdistelee taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria. Chaplinin mykkäelokuviinkin viittaava esitys johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista.

Vuodesta 1947 järjestettyä Edinburgh Festival Fringeä vietetään tänä vuonna 6.-31. elokuuta. Vuoden 2014 taikuriksi Suomessa nimetty Raudaskoski esiintyy 360-paikkaisessa New Town Theatressa kaikkiaan 24 kertaa.

Meillä Suomessa esitys on nähty täysin katsomoin muun muassa Kansallisteatterissa ja Svenska Teaternissa. Viimeksi The Outsider nähtiin kesällä 2015 loppuunmyydyssä Nivalan jäähallissa. Seuraava Suomen esitys on Sibeliustalossa Lahdessa syyskuun 19.  päivä.

Raudaskosken teos on saanut seisovia aplodeja ja ylistäviä kritiikkejä muun muassa Ruotsissa, Italiassa ja Liettuassa.

Raudaskoski on toiminut ammattitaikurina jo vuodesta 1997 ja hänen esityksiään on nähty Kiinassa ja New Yorkissa saakka.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat