Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän tuoreen äidin Mari Penttisen, joka sai sairaalasta kotiin väärän vauvan. Miten kaikki tapahtui?

- Kotona oltiin ja rupesin katsomaan vauvaa. Ihmettelin, että miksi siinä ei ole yhtään meidän piirteitä, on vähän erilainen, Mari kertaa tapahtumia ja katsoi varmuuden vuoksi lapsen ranneketta.

- Tajusin: Hei tässä on väärä sukunimi. Sukupuoli oli oikea, tuore äiti jatkoi. Samaan aikaan heidän oma vauva oli vielä sairaalassa.

Mari Penttinen hoiti vierasta lasta kotonaan lauantai-aamusta sunnuntai-päivään.

- He ovat pahoitelleet ja ottaneet täyden vastuun tapahtuneesta. Ylilääkäreiden kanssa keskustellaan tästä vielä, Penttinen kertoo ja muistuttaa ettei halua syyttää lääkäreitä tai kätilöitä, jotka tekevät todella arvokasta työtä. Kyse on enemmänkin päättäjistä ja alalla olevasta kiireestä ja ajanpuutteesta.

- Väsyneenä sattuu vahinkoja. Järkytys on ollut ihan hirveä, mutta  helpotusta on tullut, kun oikeat vauvat on löytyneet.

Mari Penttinen epäili asiaa jo sairaalasta lähtiessään, mutta häntä ei uskottu.

- Sanoin asiasta monelle kätilölle, että minulla on valkotukkainen esikoinen ja valkotukkainen vauva oli synnytyssalissa. Miten tämä on näin tummaksi muuttunut.

- Minua vähäteltiin ja naureskeltiin, Mari kertoo ja päätti lopulta uskoa ja luottaa ammattilaisiin.

Kuuntele koko haastattelu:TÄSTÄ ON KYSE

Keski-Suomen Keskussairaalassa Jyväskylässä perjantai-iltana syntynyt poikavauva vaihtui yön aikana toiseen vauvaan, kertoo Iltalehti.

Vastasyntynyt lapsi oli viety synnytyksen jälkeen kätilöiden toimistoon yön ajaksi. Aamulla lapsensa syliin saanut petäjäveteläinen Mari Penttinen ihmetteli lapsensa hiusten tummaa väriä. Väsynyt Penttinen oli katsonut vauvan rannekkeesta sukunimen päättyvän "nen" -loppuisesti, eikä ollut asiaa sen enempää ihmetellyt.

Vasta kotiin päästyään Penttinen oli huomannut kyseessä olevan todellakin väärä vauva.

(Radio Nova, Iltalehti, MTV3)

Kommentit Näytä

Uusimmat ensin   Vanhimmat ensin

Kommentit 1-10 (29)

Uusi kommentti
ys
Sen verran tunnen kyseisen sairaalan tuohuja että en ihmettele yhtään.
Siellä ei ole mitään käsitystä työstä ja miten sitä tehdään luetaan vaan iltasanomia ja lääkärit seuraa jääkiekkosarjoja netistä kesken "kiireiden" että näin. On olen itse ollut paikalla näkemässä että ei niitä mikään kiinnosta.
PS. Suosittelen Stora Enson johtajia harventamaan hengailijoita pois.
Asiaton viesti?
pvkele
potkut tai ainakin jokin rangaistus kuten palkanalennus olisi pitänyt antaa eihän tollaista vois helvatti päästää läpi sormien varmasti saisin itekkin potkut jos timanttiporalla vetäisin palkkiin ja tölli sortuis
Asiaton viesti?
Ihmettelen
Onkohan sairaalassa kuitenkin vaihtunut kaksi vauvaa? Miten yksi vauva voi vaihtua väärälle äidille ilman, että toisellekin vauvalle ja äidille käy samoin?
Asiaton viesti?
kolme pentua
Edellinen viestin kirjoittaja ajatteleen aivan samoin kuin minä. Kaikki on nyt hyvin. Priorisoidaan asiat! Onnea perheille vauvoista.
Asiaton viesti?
Rannekkeet säästänyt kolmen äiti
No, kyllä minusta on henkilökunnan vastuulla, koska vauva vaihtui heidän hoidossaan. Esikoiseni synnytys oli pitkä enkä ollut nukkunut tai syönyt 2 vuorokauteen, siihen nähen mikä tahansa vauva olis voinut kelvata... Molemmat poikani näyttivät vauvoina samalta (ikäeroa 9v.), syntymäpainoissa kuitenkin kilon ero. Pojilla lyhyt vaalea tukka, tyttärellä pitkä musta peikkotukka. Kaikilla sama isä. Sisarukset voivat olla todella eri näköisiä! Mutta ei nyt vuorokaudessa vauva voi muuttua niin paljon! Pahinta jutussa on mielestäni henkilökunnan vähättely äidin epäilyjä kohtaa. Äidin pitäisi saada keskittyä äitiyteen!
Asiaton viesti?
E-P ÄITI
EI SAA SAIRAALASSA KÄYDÄ NÄIN ETTÄ VAIHDETAAN VAUVOJA KÄTILÖT VOIS OLLA HUOLELLESII TAI PIHALLE TAHALLEEN TUOKIN TEHTY , YLILÄÄKÄRI PUOLTAA VÄÄRÄÄ HENKILÖÖ MÄ EN USKO ETTÄ OLIS NII KIIRETTÄ SAIRAALASSA
Asiaton viesti?
Samassa sairaalassa x5 synnytystä
Samaa mieltä....äitiä ei kuunneltu! Kiirettä siellä kyllä on. Ihan saat omissa oloissa olla..kukaan ei kysele vointiasi eikä lapsesi..
Asiaton viesti?
valto
No kaikkea sitä onkin hyvä ku äiti huomasi rannekeesta et nimi ei ainakaan täsmää , nurattaa nyt ku kaikki kuitenkin hyvin ja molemmat perheet sai omansa . Mutta en antaisi lahjaksi jos ei muuta nii kätilöt kukka puskan kanssa anteeksi pyytämään molemmilta perheiltä.
Valto
Asiaton viesti?
Neljän lapsen isä
Tämä on niin tätä päivää, että heti pitää poliisit panna tutkimaan, vaikka kaikki on päättynyt hyvin. Ei taida olla sellaista asiaa, jota poliisi ei joutuisi selvittämään. Tosi rikolliset nauravat, ja sairaalan hoitohenkilökunta menettää yöunensa. Onnea tuoreille pojille ja heidän vanhemmilleen!
Asiaton viesti?
-riikka-
Mä ihmettelen myös sitä että tämähän tarkoittaa sitä että kaksi äitiä ja henkilökunta on ollut ihan kuutamolla...miten ei se toinen väärän lapsen äitikään ole huomannut mitään....ja oikeasti kyllä vauvat ovat ihan itsensä näköisiä jo syntyessään, minä olen kaksi lastani tunnistanut ja minulle ei olisi kenenkään toisen lasta saatu annettua mukaan!
Asiaton viesti?