Novan kuuntelijat yksimielisiä Ähtärin pandapäätöksestä: Eivät kuulu Suomeen!

22.12.2014 18:29 -

Maa-ja metsätalousministeriö on antanut Ähtärin eläintarhalle luvan hankkia kaksi pandaa Kiinasta. Radio Novan kuuntelijat eivät olleet uutisesta innoissaan. 

Päivitimme Facebook-sivuillemme uutisen Ähtäriin mahdollisesti saapuvista pandoista. Päivityksen kommentoijat tuomitsivat yksimielisesti ajatuksen pandoista Suomessa.  

– Mitä järkeä? Panda ei kuulu Suomen ilmastoon millään muotoa! Joku voi toki sanoa, etteivät leijonatkaan kuulu, mutta esimerkiksi ruuan saaminen leijonille on helpompi kuin pandoille. Onko järkeä roudata ne Kiinasta tänne ja sitten Kiinasta lähetetään niille ruokaa Suomeen, Laura hämmästelee.

Pandojen  eläminen Suomessa vie pitkän pennin. Lähimmät bambu-viljelmät löytyvät Helsingin Sanomien mukaan Ranskasta ja Hollannista. Panda syö keskimäärin 40 kiloa bambua päivässä. 

– Minä en ainakaan matkusta Ähtäriin parin pandan takia! Miksi ihmeessä haalitaan tänne eläimiä, joiden luontainen elinympäristö on maapallon toisella puolella? Älytöntä ja sen lisäksi kallista, Tellervo huomauttaa.

– Ei voi käsittää. Kuka tämän kaiken maksaa? Kenen hieno idea taas roiskaistu heti käytäntöön. Että minä kärsin tällaisesta typeryydestä, Merja puolestaan harmistelee. 

Mitä mieltä olet? Osallistu kyselyyn ja kommentoi alle!

<cms poll pandat />

//

Julkaisu käyttäjältä Radio Nova.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat