Novan Ivan Puopolo lyö Pete Poskiparran kanssa kymppitonnin lisää pottiin — todista paranormaali kyky ja kuittaa 20 000 euroa

27.05.2015 10:27 -

Osaatko poistua ruumiistasi? Oletko vahvasti magneettinen? Siirteletkö esineitä tai parannatko ihmisiä ajatuksen voimalla? Nyt voit ansaita kyvyilläsi aiempaa enemmän.

Rationaalista ajattelua edistävä Skepsis ry on jo pitkään luvannut maksaa 10 000 euroa henkilölle, joka tuottaa valvotuissa olosuhteissa paranormaalin ilmiön. Haaste julkistettiin vuonna 1989, mutta toistaiseksi kukaan ei ole selviytynyt haasteesta. Yrittäjiä on kyllä riittänyt.

Nyt paranormaaleilla kyvyillä on mahdollista ansaita entistä enemmän: toimittaja Ivan Puopolo ja mentalisti Pete Poskiparta ovat kumpikin ilmoittaneet halustaan osallistua haasteen rahoitukseen 5 000 eurolla. Skepsiksen haasteen menestyksekkäästä suorittamista on siis pian luvassa kaikkiaan 20 000 euron palkkio.

Puopolo ja Poskiparta allekirjoittavat asiasta sopimuksen Skepsiksen puheenjohtajan Otto Mäkelän kanssa Novan toimituksessa torstaina.

— Aiemmin olin kiukkuinen, nuori skeptikko. Nykyisin olen vanha, kiukkuinen skeptikko. Olen kuulemma myös tiedefasisti. Tämä lienee suurin kohteliaisuus, minkä olen kuullut. Sehän on sama kuin sanoa, että ‘hei, sähän ajattelet!’, Ivan Puopolo kertoo.

Nykyään Skepsikseen otetaan palkinnon tiimoilta yhteyttä kerran tai kaksi vuodessa. Varsinaisiin kokeisiin päädytään harvemmin. Skepsis toivoo, että palkintosumman kasvu kannustaa uusia yrittäjiä mukaan. Suomessa on paljon henkilöitä, jotka julkisuudessa kerskailevat väitetyillä kyvyillään. Skepsiksen haaste tarjoaa hyvän mahdollisuuden tällaisten ihmisten asettamiseksi vastaamaan sanoistaan.

Sopimuksen allekirjoittamista ja 20 000 euron haastetta pohditaan Novan 7 Oikein -ohjelmassa Ivan Puopolon johdolla sunnuntaina kello 14-16. 

 

Kuvat: Shuttersock/Nova 

(Nova/ Skepsis) 

Kilpailut

Uusimmat