Näin tuunaat perinteisestä makaronilaatikosta vielä vähän parempaa – katso vinkit

21.10.2014 13:40 -

Konttorin kottaraiset kysyivät kuuntelijoilta, miten he tuunaavat makaronilaatikkoa, ja vastauksiahan tuli valtava määrä.

Monilla nykyään syötävillä arkiruuilla on jo pitkä historia suomalaisissa ruokapöydissä. Moni juhlaruoka on arkipäiväistynyt kuten esimerkiksi lihapullat, makaronilaatikko tai riisiruuat. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kaikki mikä jouduttiin ostamaan kaupasta, oli herkkua ja juhlavampaa ruokaa.

Alun perin makaronilaatikkoon ei lisätty lihaa ja sitä käytettiin usein perunoiden sijasta aterioiden hiilihydraattipitoisena osana, mutta myöhemmin jauhelihalla täydennetystä liha-makaronilaatikosta on tullut ruokalajin tunnetuin versio Suomessa.

Tässä kuuntelijoiden vinkit makaronilaatikon tuunaamiseen: 

- Kasviksia

- Munamaidon tilalle kuohukermaa

- Porkkanaraastetta tai maissia sekaan. Ja sitten erimakuisia ruokakermoja tai vastaavia mitä kaupan hyllyt pullollaan.

- Tummaa makaronia, naudan jauhelihaa, sipulia, mausteet, juustoraastetta ja kuohukermaa.

- Purkki tex mex salsaa jiilihan sekaan. Muuten normi setillä.

- Muutaman kerran laittanu pekonisiivuja mukaan, viimeksi herkkusieni-pekoni sekoituksen väsäsin ja hyvää oli.

- emmental juustoraastetta pussillinen sekaan!

- Reippaasti valkosipulia munamaidon sekaan

- keitä 1 pussi makaronia 1lihaliemikuutio joukkoon.Ruskista 400 g jauhelihaa 1 pilkottu sipuli 1paketti pekonia pienittynä+1 sipulikeittopussi.Sekoitetaan vuokaan ja lisätään noin litra maitoa ja 3 kananmunaa.Uuniin 225 astetta noin 45 minuuttia ja hyvää tulee

- Pussillinen makaronia ja 800g jauhelihaa. Paketti koskenlaskijaa sulatetaan litraan vettä/maitoa. RAA'AT makaronit ja kypsä jliha vuokaan ja koskenlaskija liemi sekaan ja uuniin. Nam.

- En laita lihaa ollenkaan vaan kasviksia ja sieniä (kasvikset sesongin mukaan esim parsakaalia, porkkanaa, paprikaa ym.) Maustan jo paistovaiheessa. Makaronikin on täysjyvää. Muuten normaalisti munamaito/kerma.

- Pussillinen makaroonia keitetään, 400g jauheihaa paistetaan ja sen sekaan yksi pussi ranskalaista sipulikeitto-jauhetta (ei muita mausteita!), sekoitetaan vuokaan ja päälle 2 kpl 2-2½dl juusto-kermapurkkia. Ja eikun +175C noin 45min. Njamnajam! Tunnetaan nimellä Taksi-Pasin

- jauhelihan tilalle broilerisuikaletta, aurajuustoa ja ananaspaloja ja päälle sit runsaasti juustoa

Lue lisää vinkkejä ja jaa omasi Novan Facebookissa:

 

 

//

Julkaisu käyttäjältä Radio Nova.

(Radio Nova, Wikipedia, Ruokatieto.fi)

Kilpailut

Uusimmat