Modern Sky avaa pohjoismaisille bändeille oven Aasiaan

27.08.2015 16:48 -

Pienestä kiinalaisesta Modern Sky indie-levy-yhtiöstä kasvoi suuri festivaalijärjestäjä, joka tarjoaa esiintyjilleen mahdollisuuden kurkistaa Aasiasta Pohjolaan ja toisin päin. Modern Sky Festival järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingissä tulevana viikonloppuna.

— Meillä on elektronista musiikkia ja indie-musiikkia. Kaikkiaan vähän päälle 40 artistia, joista puolet on Aasiasta ja puolet Pohjoismaista. Lisäksi alueella on mediataidetta. Slush ja Sound Tracker järjestävät puheohjelmaa, summaa festivaalijohtaja Jani Joenniemi.

Helsingin Juhlaviikkojen Kiina-teemaan nivoutuva Modern Sky Helsinki järjestetään Hietalahden Telakkarannassa.

— Päälava rakennetaan konttinosturiin. Iso purjelaiva on yksi konserttipaikka. Ja siinä on meri, Joenniemi kuvailee.

Modern Sky on kiinalainen levy-yhtiö ja festivaalijärjestäjä.

Yhtiö järjesti ensimmäisen tapahtumansa vuonna 2007 ja on siitä pitäen kasvanut nopeasti. Nyt Modern Sky järjestää vuodessa noin 20 festivaalia ympäri Kiinaa, joista suurimmat vetävät yli 200 000 ihmistä.

Viime vuosina Modern Sky on alkanut kansainvälistyä. Yhtiö järjestää Helsingin lisäksi tapahtumia myös New Yorkissa ja Seattlessa.

Joenniemi toteaa, että aasialaisten bändien lähtiessä kohti länsimaita saa Suomi nyt olla ensimmäisessä aallossa vastaanottajana — ja toisinpäin. 

— Aasiassa skene kasvaa vauhdilla. Tapahtuma tarjoaa suomalaisille ja pohjoismaalaisille artisteille konserttimahdollisuuksia ja enemmän mahdollisuuksia ylipäätään siellä päin maailmaa.

Mutta mitä annettavaa Pohjolalla ja Aasialla on toisilleen?

— Eilen soitti malesialaiselta radiokanavalta toimittaja, joka oli hirveän utelias kuulemaan, miten tällainen festivaali on Helsingissä. Kävi ilmi, että kyseinen toimittaja oli kova suomalaisen punkin fani. Se kertoo jo, että suhteellisen globaalissa maailmassa tässä eletään.

Mitä, missä, milloin?

Modern Sky Helsinki on urbaani elämysfestivaali, johon kuuluu musiikkia, puheohjelmaa, mediataidetta ja ruokaa.

Flow, Sideways, H2Ö, Turku Modern antavat hyvää referenssiä. Toivottavasti urbaaneista festivaaleista kiinnostunut yleisö löytää tiensä tänne, vertaa Joenniemi.

Alueelle mahtuu noin 3000 ihmistä kerrallaan. Myös yleisöstä odotetaan kansainvälistä.

Modern Sky Helsinki järjestetään Helsingin Telakkarannassa tulevana viikonloppuna 28.–29.8.2016.

Lisätietoja Modern Sky Helsinki -nettisivulta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat