Mitä portsari näkee yössä, ei päivänvalossa puhuta

03.09.2015 15:06 -

Yli 20 vuotta portsarin töitä tehnyt Teemu Potapoff ei usko, että ovimiehiä pystyttäisiin korvaamaan ravintoloista.

Yön sankarit — kasvoja punaisen köyden takaa on Teemu ”pastori” Potapoffin ja valokuvaaja Julius Konttisen kirja, joka  sisältää tarinoita suoraan tuulikaappien järkähtämättömien ja toimintavalmiiden herrasmiesten suusta.

— Kyllä oviehen ammatti elää aina. Se on yksi vanhimmista ammateista. Siitä löytyy jo historian takavuosilta myyttistä tekstiä, Potapoff kertoo Novan aamussa.

Yön sankarit -kasvoja punaisen köyden takaa -kirja julkaistiin keskiviikkona 2.9. Kuvat kirjaan ottanut Julius Konttinen jätti tarkoituksella asiakkaita kuvaamatta.

— Pyrittiin jättämään asiakkaat taka-alalle, koska he eivät liity tähän kirjaan.

Siitä, mitä portsari näkee yössä, ei päivänvalossa puhuta. Potapoffin mukaan portsareilla on kirjoittamaton sääntö siitä, että työt jätetään töihin, eikä asiakkaiden menoista lörpötellä kylillä.

— Yössä näkee asioita niin hyviä kuin huonojakin. Kun ravintolan ovet menevät kiinni ja painutaan kotiin, niin kyllä ne asiat jää sinne. Se on alalla kirjoittamaton sääntö. Ukot pitää siitä tiukasti kiinni, ettei niistä höpötellä. Omalle kohdalle saattaa tulla asiakas kohdalle kysymään, onko joku nimeltä mainittu asiakas paikalla. Siihen totean, että minun tehtäväni ei ole kertoa kuka meillä on asiakkaana.  

Miten portsari suhtautuu siihen, että huonosti käyttäytynyt asiakas saapuu paikanpäälle pahoittelemaan omaa käytöstään ja miksi Potapoffia kutsutaan pastoriksi? Kuuntele koko haastattelu: 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat