Huutokauppakeisari työnsä haasteista: "Asiakas nyrpistää nenäänsä"

31.01.2015 18:16 - Anna Hopi

Huutokauppakeisari-TV-ohjelmasta tunnetuksi tullut Aki Palsanmäki joutuu joskus keskustelemaan asiakkaiden kanssa myytävien tavaroiden hinnasta.

Jokaisessa ammatissa ihmiselle tulee vastaan niin sanottuja vaikeita asiakkaita. Millaisia ovat haasteelliset tilanteet Huutokauppakeisarille?

- Meidän ammatissa vaikea tilanne tulee, kun asiakas tuo tavaraa myyntiin, jos hinta ei kohtaa. Jos asiakas arvostaa hintaa niin korkealle, että emme pysty ostamaan sitä. Meidän pitää tavaran ostamisella saada voittoa, kun me ne myydään. Siinä huomataan välillä, että asiakas nyrpistää nenäänsä, että onpas nyt nihilisti maksamaan tavarasta, mutta sitten täytyy vaan selittää asiat ja kertoa muista kanavista, joiden kautta voi hävittää tavaroita ja pistää myyntiin, kertoi Aki Palsanmäki Iskelmälle.

- Jos asiakas tuo prosenttimyynnillä toimeksiantona tavaraa, niin joskus tilitystä hakiessa hän voi olla tyytymätön siihen, että tulipa vähän rahaa. Niiden taskussa on rahat, jotka tulevat huutokauppaan istumaan, he hinnoittelevat tavarat. Me tehdään Helin kanssa pohjatyö tavaroista, kuvataan ne nettiin ja kerrotaan tarkasti esineistä. Ostaja päättää kuitenkin hinnasta.

Onko jotain, mitä huutokauppakeisari ei haluaisi myydä?

- Eläimiä en halua myydä, kun ei tiedä millaiseen kotiin joku kissanpentu joutuisi. Käytettyjä vaatteita ei kukaan osta. Käyttöhuonekalut eivät mene kaupaksi myöskään.

Mies joutuu vaimonsa Helin kanssa kiertämään maita ja mantuja tavaroiden perässä. Löytyykö häneltä jo Suomen tiekartasto päänupista?

- Kyllähän Suomessa on monia paikkoja, joissa en ole käynyt. Nelostie on ruvennut tulemaan tutuksia ja Jyväskylä-Helsinki-väli. Tässä kuussa ollaan neljä kertaa jo käyty Helsingissä. Navigaattori helpottaa tätä nykyä kulkemista, mutta sitäkään ei aina tarvitse laittaa päälle, kertoi Palsanmäki.

Minkä tien varresta löytyvät parhaimmat makkaraperunat ja lihapiirakat?

- Aika harvoin tulee syötyä enää nykyään niitä ruokia, mutta kun on oikein pitkän päivän tehnyt ja nälkä tulee, niin nautin mieluiten pizzaa. Makkaraperunoita ja sellaisia harvemmin. Parhaat pizzat ovat Äkäslompolossa Joikupubissa ehdottomasti. Sinne on vähän pitkä matka, mutta siellä on kyllä Suomen parhaat pizzat. Siellä on pari huutokauppaa pidetty Sampo Kaulasen Jounin kaupalla, ja siinä yhteydessä ollaan pizzalla käyty.

 

Lue myös: Huutokauppakeisari löysi vaimonsa netistä: "Jokin hänessä säväytti"

 

Kilpailut

Uusimmat