Lakko häiritsee kotimaan lentoliikennettä — laajat vaikutukset matkustajille

14.04.2015 06:21 -

Lentoliikenteen maapalveluissa alkaa aamulla laaja lakko. Finavian mukaan työnseisauksia tapahtuu Helsinki-Vantaalla ja Oulussa tänään ja huomenna kello 6–18.

Ilmoituksen mukaan työnseisauksia tapahtuu Helsinki-Vantaalla ja Oulussa 14. ja 15. huhtikuuta 2015 kello 6-18. Matkustajien kannattaa seurata lentoyhtiön tiedotusta.

Työtaistelun aikana Ilmailualan Unionin IAU:n jäsenet eivät käsittele matkatavaroita, eivätkä lentorahtia - myös vuorojen myöhästymisiä ja vuorojen peruutuksia on tiedossa.

Toimien uskotaan häiritsevän yli puolta Helsinki-Vantaan lennoista - vain Finnairin, Flybeen ja Blue1:n operoimat lennot ovat lakon ulkopuolella. Muiden lentoyhtiöiden matkustajia pyydetään seuraamaan oman lentoyhtiönsä tai matkanjärjestäjänsä tiedotusta. Esimerkiksi Norwegian peruu tänään suuren osan lennoistaan Suomessa.

Muut maapalvelutehtävät hoidetaan työtaisteluiden aikana normaalisti lukuun ottamatta Norwegianin maapalvelua.

Helsinki-Vantaan lisäksi työtaistelu vaikuttaa matkatavaroiden käsittelyyn myös maakuntien lentokentillä. Työtaistelun vuoksi lennot ja matkatavaroiden toimitukset voivat viivästyä molempina päivinä. Lisäksi lentoyhtiöt voivat joutua peruuttamaan lentojaan.

Maapalvelu- ja lentoyhtiöt pyrkivät kuitenkin tekemään kaikkensa, jotta lentoliikenne sujuisi mahdollisimman hyvin myös häiriötilanteessa. Esimerkiksi lomalentojen (tilaus- eli charter-lennot) osalta arvioidaan, että lennot saadaan hoidettua melko normaalisti.

Lentojen statustiedot saa Finavian kotisivuilta

Lähden lennolle Helsinki-Vantaalta
Tulen vastaan matkustajia Helsinki-Vantaalle

Lähden lennolle Oulun lentoasemalta
Tulen vastaan matkustajia Oulun lentoasemalle

Hakukenttään voi syöttää lentokohteen nimen, lentokenttäkoodin tai lennonnumeron sekä sen jälkeen valita listalta oman lentonsa.

Radio Nova ja MTV Uutiset seuraavat tilannetta.

Kilpailut

Uusimmat