Lahjakas laulaja julkaisee uuden singlensä: "Jokaisella voi olla oma enkeli"

22.01.2015 15:06 -

Vuoden 2013 Idolsista ja Skene-musikaalistakin tuttu laulaja ja lauluntekijä Nomi Enckell jatkaa nousuaan huipulle. Nuoren tähden tuore kappale saa ensi julkaisunsa tunnelmallisella musiikkivideolla.

Musiikki on siivittänyt laulajatar Nomi Enckellin elämää kaksivuotiaasta lähtien. Mukaan on matkan varrella tarttunut laulutaidon lisäksi pianon soittaminen, sanoittaminen ja säveltäminen.

Lahjakkaan laulajan opiskelu Sibelius-lukiossa pitää laulu- ja soittotaidon yllä. Sanoittaminen ja säveltäminen eivät kuitenkaan kumpua koulusta vaan laulajan omista ajatuksista.

– Minulla on välillä sellainen fiilis, että nyt haluan tehdä biisin ja se tulee kuin itsestään, laulajatar kertoo.

Kappaleiden työstäminen saattaa tuoda mukanaan haasteita, jos visio ei ole selkeä tai ideasta on vaikea napata kiinni. Nuori tähti on keksinyt tähän oman apukeinonsa selviytyä.

– Mietin, mistä haluan kertoa biisissä ja mitkä asiat liittyvät siihen. Sen jälkeen laitan biisin pohjan soimaan ja alan kirjoittaa, ei se kovin vaikeaa ole, Nomi hymyilee.

Henkinen ajatusmaailma musiikiksi

Nuori tähti on julkaissut ensimmäisen Singlensä Mä meen syksyllä 2014. Musiikkitaival jatkuu ja tuore toinen single Siipien suojaan saa tänään ensi julkaisunsa. Kappale on syntynyt laulajan omista rankoista kokemuksista.

– Minua kiusattiin aika paljon ala-asteella ja oli sellaisia tunteita, että haluan piiloutua ja lähteä pois koulusta, ettei kukaan arvostelisi. Ja pari vuotta sitten minun mummoni menehtyi ja oli todella paljon sellaisia ajatuksia, mistä halusin ulos, Nomi kertoo singlestään.

Elämän kokemukset saivat laulajan istumaan pianon ääreen ja miettimään melodioita. Kahden tunnin kuluttua melodia ja sanat olivat syntyneet.

– Se tuli vain jostain tuolta sisältä, Nomi toteaa.

Kappale on auttanut käsittelemään asioita ja Nomi toivoo, että kuuntelijat voivat rakentaa siihen oman tarinansa. Nimi on metaforallinen kuvaus suojapaikasta ja jokainen voi tulkita sen omalla tavallaan.

– Kyllä minä uskon, että jokaisella voi olla oma enkeli, laulajatar kertoo.

Uuden kappaleen säestämisen ja sanoittamisen lisäksi Nomi on toiminut musiikkivideon suunnittelussa. Yhdessä managerinsa Hannele Laurilan ja ohjaajan Dmitri Pimenovin kanssa näkemykset kohtasivat ja idea sai tulta alleen.

Mitä toisen singlen jälkeen?

Nomi on päässyt vauhtiin musiikkiurallaan, eikä halua jarrutella. Hänen suurin unelmansa on työskennellä musiikin parissa tulevaisuudessa ja vinkkaa, että kevään jälkeen alkaa sadella uusia asioita. Yksi oma biisi on ainakin tulossa.

Laulajattaren uraa voi seurata Instagrammista, Facebookin fanisivustolta, omalta artistisivustolta Nomi Enckell Official sekä Twitteristä.

Alta pääset kuuntelemaan uuden mahtavan biisin Siipien suojaan. Katso musiikkivideo ja fiilistele uutta musiikkia!

(Radio Nova / Julia Falck)

Kilpailut

Uusimmat