Kukaan ei ollut tulossa tytön 10-vuotissynttäreille — äiti vetosi ihmisiin Facebookissa ja 500 ihmistä ilmestyi paikalle

20.04.2015 21:02 -

Kun kaikki tytön kutsumat lapset ilmoittivat, etteivät ole tulossa hänen syntymäpäivilleen, päätti äiti korjata asian.

Minnesotalaisella Mackenzie Moretterillä on Sotosin oireyhtymä, joka aiheuttaa liikakasvua ja useimmiten lievää kehitysvammaisuutta.

— Lapset ovat hänelle ystävällisiä, mutta hänellä ei ole ystäviä. Kukaan ei soita hänelle tai juttele hänen kanssaan. Kun menen hakemaan häntä koulusta, hän leikkii aina yksin, Mackenzien isä Matthew Moretter kertoo NBC:lle.

Yksinäisyys kärjistyi, kun kaikki Mackenzien syntymäpäiväjuhliin kutsutut tytöt ilmoittivat, etteivät ole osallistumassa. Mackenzie kertoo NBC:lle olleensa todella surullinen.

Tytön äiti Jenny Moretter ei halunnut lapsensa leikkivän yksin syntymäpäivänään, joten hän kyseli Facebookissa, löytyisikö hänen tyttärensä ikäisiä lapsia, jotka voisivat tulla syntymäpäiväjuhliin. Äiti pyysi, että jotkut tulisivat edes pikaisesti toivottamaan Mackenzielle hyvää syntymäpäivää. Lopulta juhliin saapui vähintään 500 ihmistä, kertoo NBC.

Mackenzien kotikaupungin pormestari julisti päivän Mackenzie Moretter -päiväksi. Lukuisat vapaaehtoiset toivat paikalle ruokaa ja useat ihmiset ilahduttivat juhlaväkeä musiikkiesityksin. 

Mackenzie sai ikimuistoiset syntymäpäivät.

— Minun on vaikea saada kavereita koulussa, mutta nyt ääneni on kuultu. Rakastan kaikkia, tyttö julistaa. 

Kuva: Shutterstock 

(Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat