Koiranomistajat ovat kissanomistajia pidetympiä – katso, mitä lemmikkisi paljastaa luonteestasi

01.02.2016 15:00 -

Tuoreen tutkimuksen mukaan kissanomistajat ovat monesti koiranomistajia sisäänpäinkääntyneempiä.

Yhdysvaltalainen teknologiasivusto CNET uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, joka selvitti koiran- ja kissanomistajien eroja. Tulokset kääntyvät koiranomistajien eduksi.

Haukkujen omistajat ovat tunnollisempia, ulospäinsuuntautuneempia ja joistain jopa miellyttävämpiä kuin kattien omistajat, väittää tutkimus.

– Koiranomistajien hyvinvointi on suurempaa. He ovat tunnollisempia, vähemmän neuroottisia ja hieman ulospäinsuuntautuneempia ja pidetympiä kuin kissojenomistajat, tutkijat kertovat.

Persoona vaikuttaa lemmikkivalintaan


Tutkijat arvelevat, että ihmisen persoonallisuus vaikuttaa siihen, millaisen lemmikin hän tahtoo. Näin ollen tutkimustulos saattaisi selittyä sillä, että ulospäinsuuntautuneet ihmiset valitsevat ennemmin koiran kuin itsenäisen kissan.

Kannattaa muistaa, että kyseessä on kuitenkin vain yksi tutkimus. Myös kissanomistajista löytyy monenlaisia persoonallisuuksia ja varmasti myös ulospäinsuuntautuneita yksilöitä.

Tutkimuksen materiaali saatiin kyselyistä, joihin vastasi noin 260 lemmikinomistajaa. He olivat iältään 19-68-vuotiaita.

Lähde: CNET


Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat