Käsikirjoittaja maalaa tositelevision kauhukuvia: Kohta syödään ihmisiä

15.09.2015 10:21 -

Useissa tositelevisio-ohjelmissa käsikirjoittajana toiminut Outi Keskevaari toteaa, että viattomuuden aika on loppunut ja ihmiset kaipaavat aina vain rajumpia käänteitä ja kuvioita.

Outi Keskevaari miettii, että ihmiset menettävät kiinnostuksensa tositelevisioon, jos se tuntuu laimealta. Hän ottaa esimerkiksi Suomen ensimmäisen tositv-ohjelman Suuren Seikkailun, joka on jäänyt puhututtavampien ja törkyisempien ohjelmien jalkoihin.

Nyt kuitenkin törystä ollaan palaamassa taas televisio-ohjelmiin, joissa taistellaan luonnon kanssa. Vaikkakin niissäkin pelataan nyt kovemmilla panoksilla kuin aiemmissa ja klassikkosarjoissa kuten Selviytyjissä painotus ei ole niinkään ruoan hankkimisessa vaan pelin pelaamisesta.

– Luulen, että sekin sarja on kehittynyt niin, että se on vähän old news, että kilpailijoilla on nälkä. Sitten keskitytään sisällössä johonkin muuhun.

Luonnossa selviytymisen ollessa jo nähtyä sisältöä ohjelmiin haetaan uutta sisältöä ja särmää tekemällä selviytymisestä todella haastavaa. Yksi esimerkki on MTV:lläkin pyörivä Bear Grylls – Selviytyjien saari, jossa ihmiset ovat todella nälkäisiä ja äärirajoilla.

– Muistan, että silloin tositv:n alkuaikoina oli vitsinä, että joku kohta kehittää sellaisen formaatin, että ihmiset viedään autiolle saarelle ja sitten äänestetään siitä, kuka syödään seuraavaksi. Ja nyt se oikeasti rupeaa olemaan aika lähellä. Eiköhän joku sen joidenkin syöpäsairaiden kanssa vielä tee. On se hurjaksi mennyt.

Outi Keskevaari on tositelevisio-ohjelmien käsikirjoittaja, joka on ollut tekemässä esimerkiksi Suurta Seikkailua, Dancea ja Martina ja Hengenpelastajia.

Outi Keskevaari oli Katja Ståhlin vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmassa. Millaisia asioita käsikirjoittaja kertoi tositelevisiosta kulissien takana? Kuuntele mielenkiintoinen haastattelu.

Kilpailut

Uusimmat