Kansalaiset ovat vaarassa kun Italiassa metsästetään

23.10.2012 08:35 -

Italiassa toistakymmentä ihmistä on kuollut metsästysonnettomuuksissa syyskuun alussa alkaneella metsästyskaudella. Loukaantuneita on 33, joukossa myös pieni lapsi.

- Huolestuttavan monessa uhriksi ovat kuitenkin joutuneet sivulliset, jotka ovat olleet vaikkapa sienestämässä, pyöräilemässä tai omassa puutarhassaan, kertoo Jenni Meronen Roomasta.

Metsästyksen uhreja edustavan järjestön keräämien tilastojen mukaan metsästysonnettomuuksissa kuolleiden tai haavoittuneiden määrä on ollut pääasiassa laskussa viime vuodet. Esimerkiksi viime kauden aikana uhreja tuli yhteensä 86.

- Siihen verrattuna näyttää aika hurjalta, että kautta on kulunut vasta reilut 50 päivää ja uhreja on jo nyt yhteensä 47. Varsinkin kuolleiden määrä on jo nyt suurempi kuin koko viime kaudella yhteensä, Meronen sanoi Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Uhreja edustavan järjestön mukaan turmat johtuvat metsästäjistä, jotka muun muassa ampuvat liian lähellä asumuksia ja teitä. Rikkomuksia ei ilmeisesti valvota kattavasti ja riittävät sanktiot puuttuvat. Leggo-lehden haastattelema erään metsästysyhdistyksen puheenjohtaja oli sitä mieltä, että tapaturmat johtuvat usein huolimattomuudesta. Ennen kauden alkua metsästäjille jaettiin turvaoppaita, mutta ilmeisesti kaikki eivät niiden ohjeita ole lukeneet.

- Metsästyksen uhrit vaativat täällä nyt koko metsästyksen kieltämistä. Vielä on kuitenkin aikaista sanoa, johtaako tämä esimerkiksi  valvonnan lisäämiseen, vai jatkuuko touhu samanlaisena.

Kuuntele:



(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat