Jyrki Katainen kertoi miksi liikuttui Nobel-gaalassa: Käykää läpi puheenjohtajan puhe

11.12.2012 09:06 -

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän pääministeri Jyrki Kataisen, joka kommentoi Euroopan unionin vastaanottamaa Nobelin rauhanpalkintoa.

Suomea Oslossa edusti pääministeri Jyrki Katainen, joka nähtiin juhlallisuuksissa liikuttuneena. Enbuske & Linnanahde Crew tiedusteli Kataiselta, oliko hän liikuttunut Euroopan unionin saamasta palkinnosta?

- Itseasiassa en ollut liikuttunut, mutta se juhla oli liikuttava. Puheet olivat erittäin hyviä ja mä toivon, että Suomessa esimerkiksi lukioissa ja peruskouluissa käytäisi tavalla tai toisella läpi erityisesti Norjan Nobel-komitean puheenjohtajan Jaglandin puhe. Se on täynnä Euroopan historiaa. Siinä voisi olla miettimisen aihetta, Katainen kertoo.

Tähän puheeseen Katainen viittasi - lue lisää

- Se oli todella arvokas juhla. Puolenpäivän aikaan aloiteltiin. Siellä oli muutama todella hieno, koskettava analyyttinen puhe siitä, miten Eurooppa on läpikäynyt vaikeita jaksoja. Sit vähän torvisoittoa ja juhlallisuuksia. Puolentoistatunnin mittanen juhla. Todella arvokas ja hieno. Pisti miettimään, mitä kaikkea maailma voisi olla, ellei kaikki olisi mennyt näin hyvin, Katainen kuvailee Nobel-gaalaa.

Kuuntele Jyrki kataisen haastattelu:



(Radio Nova)


Kilpailut

Uusimmat