Julkkiskissoja oli myös ennen nettiä – lue mirrien uskomattomat tarinat!

21.12.2014 09:02 -

Ennen Grumpy Catia tai touhukasta Maru-kissaa lukuisat mirrit niiittivät ansaitsemaansa mainetta ja kunniaa. Erityislaatuiset kissat ovat ylittäneet uutiskynnyksen jo vuosisatojen ajan. Lue viiden historiallisen kissan uskomattomat tarinat! 

Mashable-sivusto koosti ansiokkaalle videolle viiden kuuluisan kissan tarinat vuosisatojen ja vuosikymmenten varrelta. Yhteistä kaikille tarinoille on, että kissat ovat nousseet kuuluisuuteen täysin ilman hassujen YouTube-videoiden tai sosiaalisen median avustusta.

Room 8

Vuuonna 1952 kalifornialaisesta kouluun tassutteli kulkukissa. Kissa löydettiin luokkahuoneesta numero 8 ja sai nimensä sen mukaisesti. Kissa viihtyi koulussa lukukausien ajan mutta häippäsi omille teilleen aina kesälomien aikana. Kissasta tehtiin dokumentti, lastenkirja, biisi ja juttu Look-lehteen. Se sai myös tuhansia fanikirjeitä, joihin koulun oppilaat vastasivat kissan puolesta.

Simon

Merimies löysi Hongkongista vuonna 1948 kulkukissan ja otti sen laivalle mukanaan. Kissasta tuli nopeasti laivan maskotti ja ansioitunut rotan pyydystäjä. Kun laivaan hyökättiin, Simon loukkaantui. Hänen jaloistaan ja selästään poistettiin neljä sirpaletta ja se selvisi hengissä. Kun alus palasi Isoon-Britanniaan, laivalla hyvää henkeä ylläpitänyt kissa sai monia kunnianosoituksia ja mitaleja.

Peter

Peter-kissa otti Lontoossa sijaitsevan krikettikentän kodikseen vuosina 1952–1964. Hänet nähtiin usein myös tassuttelevan kentällä televisioitujen ottelujen aikana. Kun Peter kuoli, hänestä kirjoitettiin muistokirjoitus krikettilehteen. Häntä kuvailtiin ”erittäin tunnetuksi kriketin seuraajaksi”.

Faith

Kulkukissa Faith käveli lontoolaiseen kirkkoon ja voitti kirkkoherran sydämen puolelleen. Vuonna 1941 Faith sai yhden ainokaisen pennun, Pandan. Faith kantoi Pandan kirkon kylmään kellariin, ja vaikka kirkkoherra yritti siirtää kissoja lämpimämpiin paikkoihin, kissat pysyttelivät kellarissa. Muutamaa päivää myöhemmin kirkkoa pommitettiin ja vain kissat olivat kirkossa sisällä. Kirkkoherra löysi Faithin ja Pandan kellarin nurkasta ja kissat selvisivät ehjin nahoin. Faithille myönnettiin mitali ansioistaan.

Trim

Vuonna 1799 kissapentue syntyi laivalle. Yksi pennuista putosi mereen, mutta kiipesi omin avuin takaisin laivalle. Laivan kapteeni Flinders vaikuttui kissanpennusta ja pian Trimistä tulikin tämän lempikissa. Kissa seurasi kapteenia tämän reissuillaan ja kun kapteeni vangittiin vakoilun vuoksi, Trim vangittiin hänen kanssaan. Flindersistä on lukuisia patsaita Englannissa ja Australiassa, ja Trim on niissä hänen vierellään.   

Katso video kissoista Mashablen sivuilta!

Kuva: Shutterstock

(Mashable, Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat