Jos et mielestäsi ehdi lukea tätä, mieti uudestaan

23.10.2014 11:00 -

Konttorin Sari ja Annika saivat vieraakseen Antti-Juhani Wihurin, joka teki heille lyhennetyn mindfulness-harjoituksen. Jos siis koet ettei sinulla ole aikaa moiseen turhuuteen, niin tutustu edes tähän.

<cms form mindfulness />

Kerro ja voita Antti-Juhani Wihurin Mindfulness työssä -kirja tai Mindfulness keskeiset harjoitukset -cd.

– Miksi pyrkisit jonnekin muualle, tavoittelisit seuraavaa hetkeä tai yrittäisit saada itsesi muuttumaan toisenlaiseksi?, kysyy Antti-Juhani Wihuri hymyillen.

– Voit sallia asioiden olla hetken aikaa juuri niin kuin ne ovat ja huomata, että vauhdin hidastaminen voikin tehdä tilaa muutokselle ja saada sinut etenemään nopeammin työsi seuraavassa vaiheessa.

Mindfulnessin logiikka vaikuttaa paradoksaaliselta: hidastamalla on mahdollista kiihdyttää, tähän hetkeen keskittyminen auttaa ymmärtämään kokonaiskuvaa, tekemällä yhden asian kerrallaan saamme aikaan enemmän, pehmein metodi tuottaa kovimman tuloksen.

Tutkimukset ovat dokumentoineet laajasti mindfulness-harjoittelun myönteisiä vaikutuksia. Hauiksen sijasta tietoisen läsnäolon kuntosalilla kasvavat muun muassa kykymme keskittyä, säännellä tunteita, havainnoida monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti ympäristöämme, nähdä mahdollisuuksia ja uusia ratkaisuja, samoin kuin taitomme valita vapaasti, kuinka ajatella, toimia ja kommunikoida juuri nyt käsillä olevassa tilanteessa. 

– Olen saanut oppia, että sisäinen tila ratkaisee kaiken. Kaiken, Wihuri tiivistää.

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat