Jännittävä villitys leviää Suomessa: Pakene huoneesta 60 minuutissa

30.01.2015 18:07 - Sami Mollgren

Alkujaan Unkarissa kehitetty Room Escape -peli on saanut paljon suosiota Suomessa. Helsingissä ensimmäisenä rakennettu huonepako levisi pian Tampereelle ja kaksi viikkoa sitten myös Turkuun.

Pakohuonepelissä viedään ryhmä pelaajia tilaan, josta heidän tulee löytää tiensä ulos 60 minuutissa. Lukittuun huoneeseen on kätketty erilaisia johtolankoja sekä vihjeitä. Pulmia ratkaisemalla löytää avaimen ja pääsee ulos huoneesta.

Pelaajamäärät vaihtelevat pelistä riippuen kahdesta viiteen henkeen. Mukaan on hyvä liittyä tutulla kaveri-tai työporukalla, jotta voimien yhdistäminen ja ongelmien ratkaiseminen sujuu luontevasti.

Pakeneminen jatkuu Turussa

Jännittävä peli rakennettiin Suomessa ensimmäisenä Helsinkiin, josta se levisi Tampereelle ja kaksi viikkoa sitten Turkuun Mikko Halosen ja Inkeri Koskisen toimesta. Pariskunta kävi kokeilemassa huonepakoa sekä Helsingissä että Tampereella. Pelikokemusten perusteella he saivat idean oman pakohuoneen työstämiseen.

– Tuli sellainen fiilis, että kyllähän Turkukin kaipaa vastaavanlaista peliä, Turun Room Escape:sta vastaava Halonen kertoo.

Pelissä on tärkeää pitää silmät auki ja aistit valppaina. Halosen mukaan monet pelaajat unohtavat tutkia huoneen sisällön huolellisesti. Aikaisemmin peliä kokeilleet ovat askeleen edellä, sillä he osaavat keskittyä oikeisiin asioihin.

– Jokainen ryhmä ja pelaajat ovat erilaisia ja käyttäytyvät eri tavalla. Osa ajattelee liian vaikeasti ja osa liian helposti. Avoin mieli on suurin apu, vinkkaa järjestäjä.

Kyseessä on kertaluontoinen peli ja pariskunta on saanut paljon kyselyjä uuden huoneen perustamisesta.

– Kun ongelmat on kerran ratkaistu, ei niitä välttämättä ole järkeä selvittää uudestaan. Jos vastaanotto jatkuu kuitenkin näin positiivisena, pidämme saman teeman ainakin neljä kuukautta ja teemme uuden huoneen sen jälkeen, Halonen paljastaa.

Ei tarvitse pelätä

Room Escape -nimi nostaa monien ihon kananlihalle, mutta kyseessä on täysin turvallinen peli. Halosen mukaan pelaajia tarkkaillaan kontrollihuoneesta kameroiden välityksellä koko ajan ja ohjastetaan mahdollisesti pienten vihjeiden avulla oikeaan suuntaan.

– Kyllä me pyritään briiffaamaan, jos jotain tapahtuu. Meillä on siellä varaovi, joka on auki koko ajan ja sieltä pääsee ulos milloin vain.

Turussa pelin paikka sijaitsee yksityisessä asunnossa, mikä lisää pelin jännitystä.

– Osa porukasta haluaa yllättää muita osallistujia. Muut pelaajat eivät välttämättä tiedä, mihin ovat tulossa. Jännitys pysyy loppuun asti, kun kävelee sisään, eikä vieläkään tiedä, missä on, kertoo Halonen.

Peliin pääsee osallistumaan kuka tahansa iästä riippumatta 2–4 hengen ryhmään. 

Kuvat: Mikko Halonen

(Radio Nova / Julia Falck)

Kilpailut

Uusimmat